Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Brojne investicije u prometnu infrastrukturu na području cijelog Umaga
Progetti
08.09.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Brojne investicije u prometnu infrastrukturu na području cijelog Umaga
Progetti
08.09.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Na području Umaga u tijeku su ili u planu brojne investicije u smjeru održavanja, rekonstrukcije i sanacije prometne infrastrukture. Tako se provode investicije na više lokacija, i to na području Špinela, Petrovije, Fratrici, Frančeskije te u naselju Moela. Kontinuiranim investicijama nastoji se podizati kvaliteta života kako u samom gradu, tako i u okolnim naseljima, ne bi li se osigurala što veća razina sigurnosti i dobrobiti života cijele zajednice.


Tako se u Špinelu, nakon odrađenih radova na javnoj rasvjeti, vodovodu i fekalnoj odvodnji, pristupilo uređenju prometnice u samom naselju. Radi se o završnom uređenju asfalt kolničkog zastora javne prometnice u dužini od oko 100 m, širine oko 4 m.


U Petroviji će se pristupiti uređenju prilaza na državnu cestu D75, na cesti prema Ungariji oko naselja Jeci, kao i uređenju raskrižja Ungarija-Sveti Vid-Jeci, kako bi se omogućilo sigurnije prometovanje postojećim prometnicama. U pripremi je i osiguravanje sigurnijeg prometa u samom naselju, ispred vrtića i škole, a gdje će se postaviti pješački prijelaz koji će limitirati brzinu vozilima u prometovanju navedenom trasom.


U naselju Fratrici završava se uređenje bankine na već izvršenom asfaltiranju. Navedenom asfaltiranju prethodile su aktivnosti koje uključuju izgradnju, proširenje i rekonstrukciju sustava kanalizacije i sustava javne odvodnje otpadnih voda.


Ubrzo će se pristupiti i sanaciji ulaza u naselje Frančeskija, odnosno dotrajalog asfaltnog zastora od oko 100 m2 na samom križanju sa županijskom cestom, čime će se podići razina sigurnosti prometovanja i izlaza iz naselja na glavnu prometnicu.


U naselju Moela pokrenuto je uređenje šetnice na postojećem južnom umaškom potoku, odnosno Aleji dobrovoljnih darivatelja krvi. Tako će biti uređena šetnica u dužini od 500-tinjak m, širine oko 3,4 m, a kojom će se povezati državna cesta D75 (prometnica Umag-Rožac) i Novigradska ulica. Time će Aleja dobrovoljnih darivatelja krvi dobiti dostojan izgled i funkcionalnost, a pješaci i biciklisti moći će uživati u novouređenom dijelu šetnice koja će predstavljati i bolju povezanost dvaju dijelova grada. U Moeli su ujedno u pripremi radovi na uređenju asfaltnog kolničkog zastora na križanju Novigradske ulice kod nogometnog igrališta površine oko 150 m2 te sanaciji asfaltnog kolničkog zastora parkirališta u Ulici žrtva fašizma, površine oko 210 m2.


Kontinuiranim ulaganjima u prometnu infrastrukturu centra grada i okolnih naselja, Grad Umag sustavno utječe na rast kvalitete prometovanja i života zajednice, ne bi li se stvorili što bolji uvjeti za svakodnevnicu sugrađana, ali i brojnih posjetitelja našeg Umaga. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia