Icon home
Novità
Notizia selezionata
Dan Grada Umaga obilježen na posve drugačiji način
Manifestazioni
06.05.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Dan Grada Umaga obilježen na posve drugačiji način
Manifestazioni
06.05.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Kako je ova godina doista drugačija u odnosu na sve prethodne, obzirom na stroge mjere predostrožnosti u smjeru suzbijanja epidemije koronavirusa, i ovaj poseban dan za naš prekrasan Umag obilježen je na posve drugačiji način. Uslijed nemogućnosti okupljanja velikog broja naših dragih sugrađana, koji su svake godine dupkom punili kazališnu dvoranu tijekom Svečane sjednice, a potom ostajali na zajedničkoj proslavi uz koncert i zakusku, želja je bila ove godine našim sugrađanima ipak prirediti barem trunku veselja i slavlja, kako bi na 6. svibanj doživjeli snagu zajedništva i osjećaj da smo, unatoč socijalnoj distanci, svi još tu, zajedno, jedni za druge, uz toplinu ljubavi prema našem gradu.

imageLoader

Nakon virtualne čestitke koju je Grad Umag pripremio s našim vrijednim Davidom Beletićem, koji je odsvirao pjesmu Sergija i Grazielle Bernich „Umago mia“, a koja je objavljena na službenoj gradskoj Facebook stranici, točno u 10:30 sati u kratko putovanje prelijepim Umagom krenuo je veseli vlakić, na kojem su David Beletić, Sandro Bek, Sandro Bratović i Aleksa Černac svojim instrumentima rasplesali naš pomalo uspavani grad. Tako je ovaj muzički vlakić putovao svim kvartovima centra Umaga te na taj način zaželio svim Umažankama i Umažanima sretan Dan grada. Sugrađani nisu skrivali oduševljenje na prozorima zgrada, kuća i poslovnih prostora, a poneki su se pridružili aktivno slavlju pjevajući, potaknuti veselim i razigranim izvedbama naših muzičara. Naš grad i naši građani tako su na drugačiji, no ipak veseli način, obilježili Dan Grada Umaga.


Zahvaljujemo poduzeću Tamar d.o.o. koji je našem gradu poklonio ovu doista posebnu vožnju. Hvala i trgovačkom obrtu TI-LA Partyland Umag koji je gradu poklonio balone, a koji su vlakiću dali veseli rođendanski ton. Te, u konačnici, hvala mladim muzičarima koji su bez premišljanja pristali uveseliti naše drage sugrađane i učiniti ovaj dan jedinstvenim.

imageLoader

U popodnevnim satima su gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić, pročelnik Ureda Grada Slaviša Šmalc te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg na umaškom groblju položili vijenac i zapalili svijeće povodom 75. obljetnice oslobođenja i pobjede nad fašizmom, nakon čega su vijenac položili i kod spomen obilježja svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. U tišini, bez tradicionalnog govora gradonačelnika prisutnima, no s mislima punima zahvalnosti i poštovanja prema svima onima koji su nam omogućili slobodu i bolji život, odana je počast svim zaslužnima koji su nam omogućili da uživamo u dobrobitima slobode.


Povodom ovog posebnog dana gradonačelnik Vili Bassanese ovim putem upućuje svojim sugrađanima čestitku: „Našem prekrasnom Umagu upućujem najiskreniju rođendansku želju da se njegove ulice čim prije popune brojnim osmjesima i žamorom glasova naših voljenih sugrađana. Do tad, nastavimo voljeti i cijeniti jedne druge, voljeti i cijeniti svoj grad, jer ovo je naš Umag, grad po mjeri svakog čovjeka, grad umirovljenika, grad djece, grad sporta, grad snažnog zajedništva.


Sretan Dan Grada Umaga svim Umažankama i Umažanima!“

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia