Icon home
Novità
Notizia selezionata
Nova vizura umaške gradske rive
Progetti
11.05.2021.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Nova vizura umaške gradske rive
Progetti
11.05.2021.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Nakon što su prethodne godine započeli radovi na obnovi i potpunoj rekonstrukciji najljepšeg dijela Umaga, gradske rive, uređenje umaške šetnice ulazi u završnu fazu te su sad vidljivi obrisi i nova vizura same rive.


Opće je poznato kako Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ogledalo je to našeg grada, a ubrzo će zasjati u novom sjaju.


Potpuno obnova odvijat će se u više faza, od gradskog lukobrana, obalama J.B. Tita i dr. Franje Tuđmana pa sve do ACI marine, a trenutno je u svojoj završnoj fazi potez od Gradske uprave do velikog parkinga. Riječ je o dijelu koji je najbliže centru grada i čijim će se dovršetkom obala povezati s Trgovačkom ulicom, odnosno novim Trgom 1. svibnja. Radi se o projektnoj fazi koja svojom izvedbom i kvalitetom mijenja vizuru obale i spaja novi gradski trg s obalnom šetnicom, nudeći Umagu dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije.

imageLoader

Nakon građevinsko–obrtničkih radova, rekonstrukcije vodovoda, oborinske odvodnje i postavljanja potpuno nove javne rasvjete i prateće infrastrukture, krenulo se s popločavanjem partera, kao i oblaganjem zidića kamenom. Želeći pratiti održive ekološke standarde, na istom su potezu ugrađena četiri podzemna kontejnera u cilju stvaranja sve čišćeg i ljepšeg grada.


Nadalje, po dovršetku radova, pristupit će se hortikulturalnom uređenju šetnice sadnjom sadnica i prekrasnog cvijeća, kao što je to praksa u svim europskim gradovima koji, kao i naš Umag, imaju sreću živjeti uz more i s morem.


Cijeli park Humagum i „lungomare“ ostaju pješačka zona, a pristupiti će moći isključivo vozila komunalnih poduzeća i interventnih službi.

Vrijednost kompletne investicije procjenjuje se na gotovo 14 milijuna kuna, financiranih u potpunosti iz proračuna Grada Umaga. Uz navedene radove, Lučka uprava u ovom dijelu uređuje infrastrukturu za privezište brodica i jahti, nudeći uređeniji i ljepši obalni pojas.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia