Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag lider u Istri: potpisivanjem ugovora službeno kreće izgradnja 4. POS zgrade
Progetti
12.05.2021.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag lider u Istri: potpisivanjem ugovora službeno kreće izgradnja 4. POS zgrade
Progetti
12.05.2021.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag danas, 12. svibnja 2021. godine, službeno pokreće još jedan investicijski projekt koji će obradovati mnoge Umažanke i Umažane. 

Tako su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vili Bassanese, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, Zajednica ponuditelja LAVČEVIĆ d.d. Split i LAVČEVIĆ INŽENJERING d.o.o. SPLIT te odabrani stručni nadzor iz konzaltinga EKO-PLAN d.o.o. potpisali Ugovor o izgradnji višestambene građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, čime i službeno započinje izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu. U konačnici će navedeno rezultirati izgradnjom ukupno 206 POS stanova u Umagu, što iznosi više nego li ukupan broj svih POS stanova u ostatku Istre.


U ime APN-a potpisivanju su prisustvovali zamjenik direktora Dragoljub Kljajić te pomoćnik direktora Josipa Tokić, a u ime Zajednice ponuditelja LAVČEVIĆ d.d. Split i LAVČEVIĆ INŽENJERING d.o.o. SPLIT, koja je odabrana temeljem javnog natječaja, s ekonomski najpovoljnijom ponudom, prisustvovali su član Uprave Stipe Gulić te Matej Perić. Potpisivanju je prisustvovao i direktor odabranog stručnog nadzora Davor Plenković iz konzaltinga EKO-PLAN d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost Ugovora iznosi 50.913.341,74 kuna. Ujedno, potpisan je i Aneks ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.

imageLoader

Četvrta po redu višestambena građevina u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu imat će 84 stana, uređeni okoliš i parkirališta. Zgrada će biti izgrađena na čestici površine 6.601,00 m2, sadržavat će 6 nadzemnih etaža (prizemlje + 5 katova), dva zasebna ulaza, 2 stubišta i 2 lifta, a poštivat će se maksimalna energetska učinkovitost.


Struktura 84 nova stana bit će sljedeća:

• 18   1,5-sobnih stanova

• 13    2-sobnih stanova

• 31    2,5-sobni stan

• 20    3-sobnih stanova

• 2      3,5-sobna stana


Za godinu i pol dana tako će 250 građana Umaga useliti u nove stanove te krenuti s novim poglavljem svojih života.


Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva graditeljstva, APN-a i Grada Umaga. Radi se o jednom od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi. Na toj osnovi uspješne sinergije države i grada na najvećem su dobitku sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. Obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost.


„Projekt poticane stanogradnje je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju zajednice našega Umaga. Umag je i grad djece i grad mladih ljudi, stoga je ovaj projekt sastavni dio demografske politike koju kontinuirano provodimo za sve kvalitetniji život umaških obitelji i mladih, a time i sretniju zajednicu“ naglasio je prilikom svečanog potpisivanja ugovora gradonačelnik Vili Bassanese. 

expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia