Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag lider u Istri: potpisivanjem ugovora službeno kreće izgradnja 4. POS zgrade
Projekti
12.05.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag lider u Istri: potpisivanjem ugovora službeno kreće izgradnja 4. POS zgrade
Projekti
12.05.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag danas, 12. svibnja 2021. godine, službeno pokreće još jedan investicijski projekt koji će obradovati mnoge Umažanke i Umažane. 

Tako su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vili Bassanese, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, Zajednica ponuditelja LAVČEVIĆ d.d. Split i LAVČEVIĆ INŽENJERING d.o.o. SPLIT te odabrani stručni nadzor iz konzaltinga EKO-PLAN d.o.o. potpisali Ugovor o izgradnji višestambene građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, čime i službeno započinje izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu. U konačnici će navedeno rezultirati izgradnjom ukupno 206 POS stanova u Umagu, što iznosi više nego li ukupan broj svih POS stanova u ostatku Istre.


U ime APN-a potpisivanju su prisustvovali zamjenik direktora Dragoljub Kljajić te pomoćnik direktora Josipa Tokić, a u ime Zajednice ponuditelja LAVČEVIĆ d.d. Split i LAVČEVIĆ INŽENJERING d.o.o. SPLIT, koja je odabrana temeljem javnog natječaja, s ekonomski najpovoljnijom ponudom, prisustvovali su član Uprave Stipe Gulić te Matej Perić. Potpisivanju je prisustvovao i direktor odabranog stručnog nadzora Davor Plenković iz konzaltinga EKO-PLAN d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost Ugovora iznosi 50.913.341,74 kuna. Ujedno, potpisan je i Aneks ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.

imageLoader

Četvrta po redu višestambena građevina u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu imat će 84 stana, uređeni okoliš i parkirališta. Zgrada će biti izgrađena na čestici površine 6.601,00 m2, sadržavat će 6 nadzemnih etaža (prizemlje + 5 katova), dva zasebna ulaza, 2 stubišta i 2 lifta, a poštivat će se maksimalna energetska učinkovitost.


Struktura 84 nova stana bit će sljedeća:

• 18   1,5-sobnih stanova

• 13    2-sobnih stanova

• 31    2,5-sobni stan

• 20    3-sobnih stanova

• 2      3,5-sobna stana


Za godinu i pol dana tako će 250 građana Umaga useliti u nove stanove te krenuti s novim poglavljem svojih života.


Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva graditeljstva, APN-a i Grada Umaga. Radi se o jednom od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi. Na toj osnovi uspješne sinergije države i grada na najvećem su dobitku sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. Obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost.


„Projekt poticane stanogradnje je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju zajednice našega Umaga. Umag je i grad djece i grad mladih ljudi, stoga je ovaj projekt sastavni dio demografske politike koju kontinuirano provodimo za sve kvalitetniji život umaških obitelji i mladih, a time i sretniju zajednicu“ naglasio je prilikom svečanog potpisivanja ugovora gradonačelnik Vili Bassanese. 

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji