Icon home
Novità
Notizia selezionata
Trofej Umag: danas starta biciklistička karavana
Sport
02.03.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Trofej Umag: danas starta biciklistička karavana
Sport
02.03.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Poput jučerašnjeg suncem okupanog dopodneva u sportskom Umagu, i sudionici su tiskovne konferencije sijali od zadovoljstva poradi činjenice da su mogli najaviti nova izdanja međunarodnog biciklističkog spektakla na istarskim prometnicama. Bit će to uistinu poprište europskih i svjetskih biciklističkih velikana, odnosno najboljih momčadi Starog kontinenata i pojedinaca iza kojih su vrijedna postignuća na uglednim utrkama.


Na jučerašnjoj konferenciji za medije pojavila su se poznata lica od sportskog i direktora utrke, doajena ovog projekta Ivice Gržinića i Ivana Črnjarića, voditeljice Ureda za odnose s javnošću Plave lagune Eve de Zan Prusina, do direktora Turističke zajednice grada Umaga Milovana Popovića koji je bio domaćin ovog skupa u Gradskoj vijećnici te ponovio da sa svim akterima ovih biciklističkih manifestacija dijeli svekoliko zadovoljstvo zbog ugleda koje su dosegnule biciklističke utrke poput Trofeja gradova Poreč i Umag, te četverodnevne tradicionalne utrke Istrian Spring Trophies, odnosno Istarskog proljeća.


„U spektru sportskog Umaga i mnogobrojnih priredbi, ovakve manifestacije upotpunjuju sliku o našem gradu i turističkim mogućnostima. Naravno, da nas umnogome veseli što smo domaćini jedne od etapa Istarskog proljeća, ali i Trofeja grada Umaga koji obilježava ove godine vrijedan jubilej, 10. izdanje. Biciklisti su jedni od ponajboljih protagonista turističke ponude Istre u svojim životnim sredinama što itekako treba uvažavati“, među ostalim je rekao direktor TZ grada Umaga Milovan Popović.


Na tom tragu je bilo kazivanje koje je u ime Plave lagune iznijela Eva de Zan Prusina, držeći da je vrlo vrijedan ovaj biciklistički segment u svekolikoj turističkoj ponudi, posebice u ovom razdoblju - predsezone.

„O tome da su biciklisti sve brojnija klijentela više nema zbora i da za odredište u najvećoj mjeri biraju Istru poradi bogatih mogućnosti za ostvarenje svojih ciljeva, odnosno natjecateljskih planova, kroz pripreme u našem podneblju i uz to sudjelovanje u svim utrkama koje se održavaju kod nas“ istaknula je Eva de Zan Prusina.


Potom smo mogli čuti već ustaljene pojedinosti od biciklističke vedete Ivice Gržinića ili - oca ovog uglednog projekta.

„Mi nastavljamo svoj koncept utrka koji je nepobitno u skladu s njihovim sudionicima, a to su dvije jednodnevne utrke za Trofej grada Umaga i Poreča. To je svojevrsno zagrijavanje za središnji izuzetno zahtjevni, četverodnevni događaj, popularno Istarsko proljeće koje će svoju punoljetnost steći upravo u skorašnjem izdanju. Koliko je ovaj serijal utrka popularan među najuglednijim biciklističkim klubovima osvjedočili smo se u proteklih 17 godina kada se uvijek tražilo neko, moguće upražnjeno mjesto za nastup na ovoj svjetskoj smotri. Sve ovo dosad su slatke brige, uz jedinu želju koja je prisutna kod svih, da nas poprati ovako lijepo vrijeme i za održavanja utrka što je dodatni sigurnosni preduvjet za sveopće zadovoljstvo u konačnici svih utrka“ naglasio je Ivica Gržinić.


O vrijednostima pojedinaca od kojih su neki postigli vrijedne rezultate na velikim svjetskim smotrama, kao i u momčadskim kvalitetama sudionika, govorio je direktor sveistarskih utrka Ivan Črnjarić.

„Ponosni smo na tradiciju koja Istru svrstava u jedinstvene destinacije, svim poteškoćama unatoč, no uz razumijevanje i potporu naših turističkih partnera i gradova, posebice Poreča i Umaga te ostalih koji su uključeni u realizaciju ovog projekta, projekt ide dalje. Dovoljno je reći da u Istru za sada stižu stalni sudionici naših utrka s četiri kontinenta. Dvije od momčadi nastupaju na kultnom Giru d'Italia, nakon istarskog Gira. Imamo u toj eliti i ekipu pazinskog Meridiana Kamen teama koji u svojim redovima ima nekolicinu klasnih natjecatelja“ kazao je Ivan Črnjarić.


Današnja etapa utrka, Trofej Umag, starta u 11 sati u TN Stella maris i vozit će se već poznatom trasom preko Zambratije, Valice, Svete Marije na Krasu do Umaga, sedam krugova od po 22 km, za končanih 154 km koje imaju sudionici savladati. Cilj je na istom mjestu u TN Stella Maris, gdje se prije 15 sati očekuju prvi natjecatelji.Izvor: Glas Istre, Mijat Gavran

Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia