Icon home
Novità
Notizia selezionata
Započeli radovi na još jednoj fazi buduće 40 km duge Umaške promenade
Progetti
03.03.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Započeli radovi na još jednoj fazi buduće 40 km duge Umaške promenade
Progetti
03.03.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru projekta izgradnje Umaške šetnice-promenade, koja će se protezati od kampa „Park Umag“ pa do Crvenog Vrha, a kasnije i do susjednog Pirana, 2. ožujka 2022. godine krenulo se s radovima na izgradnji dijela šetnice koja kreće od uvale Pozioi u naselju Moela pa prema gatu. Riječ je o dijelu dionice šetnice Umag – Špina.


Dio šetnice Umag–Špina još je jedna faza izgradnje 40 km duge Umaške promenade, dužine oko 500 m, a uz samu šetnicu bit će izgrađeno i odmorište te će po cijeloj dužini biti postavljena javna rasvjeta. Vrijednost investicije, obzirom na zahtjevnost obuhvata ovog dijela šetnice, iznosi 2,6 milijuna kuna. Radi se o građevinskoj dionici koja se u cijelosti nalazi na pomorskom dobru, a čija je izgradnja zahtjevna kako tehnički, tako i financijski.


„Izgradnjom spomenute dionice korak smo bliže slobodnom kretanju cijelom našom obalom, a koja će biti omogućena po dovršetku izgradnje svih 40 km ukupne dužine buduće Umaške promenade. Zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa, šetnica se gradi ciljano po etapama gdje je gradnja moguća, dok se ne riješe ostali imovinsko-pravni odnosi s državom. Osim svoje atrakcije i ekonomskih efekata po gospodarstvo grada Umaga te potencijala razvoja koji će donijeti buduća šetnica, napokon će svi građani moći prošetati slobodno cijelom obalom grada Umaga, što je u ovom trenutku još nemoguće zbog niza propusta i interesa pojedinaca, problema kojeg smo naslijedili. Cilj je jasan, izgradnjom šetnice želja nam je omogućiti svim građanima, pod istim uvjetima, bezuvjetan pristup i korištenje pomorskog dobra i plaža“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.


Naime, nakon što je prethodne godine potpuno obnovljen dio umaške rive u samom centru grada, koji se proteže od Gradske uprave pa sve do velikog parkinga, nedavno se nastavilo s rekonstrukcijom šetnice i navedenog parkinga prema Punti.


Na cjelokupnom potezu od gotovo 40-tak kilometra planira se, osim same obalne šetnice, urediti plaže i okoliš s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja.


Realizacijom projekta, čija vrijednost prelazi 100-njak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam godina, naš će grad dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti koji će biti dodatni motiv dolaska turista u naš grad.


Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ona će kao jedinstvena šetnica predstavljati ogledalo našega Umaga. Stoga se sa sigurnošću može tvrditi kako će buduća umaška šetnica gradu dati dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije na ponos svih Umažana.

Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia