Icon home
Novosti
Odabrana novost
Započeli radovi na još jednoj fazi buduće 40 km duge Umaške promenade
Projekti
03.03.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Započeli radovi na još jednoj fazi buduće 40 km duge Umaške promenade
Projekti
03.03.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru projekta izgradnje Umaške šetnice-promenade, koja će se protezati od kampa „Park Umag“ pa do Crvenog Vrha, a kasnije i do susjednog Pirana, 2. ožujka 2022. godine krenulo se s radovima na izgradnji dijela šetnice koja kreće od uvale Pozioi u naselju Moela pa prema gatu. Riječ je o dijelu dionice šetnice Umag – Špina.


Dio šetnice Umag–Špina još je jedna faza izgradnje 40 km duge Umaške promenade, dužine oko 500 m, a uz samu šetnicu bit će izgrađeno i odmorište te će po cijeloj dužini biti postavljena javna rasvjeta. Vrijednost investicije, obzirom na zahtjevnost obuhvata ovog dijela šetnice, iznosi 2,6 milijuna kuna. Radi se o građevinskoj dionici koja se u cijelosti nalazi na pomorskom dobru, a čija je izgradnja zahtjevna kako tehnički, tako i financijski.


„Izgradnjom spomenute dionice korak smo bliže slobodnom kretanju cijelom našom obalom, a koja će biti omogućena po dovršetku izgradnje svih 40 km ukupne dužine buduće Umaške promenade. Zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa, šetnica se gradi ciljano po etapama gdje je gradnja moguća, dok se ne riješe ostali imovinsko-pravni odnosi s državom. Osim svoje atrakcije i ekonomskih efekata po gospodarstvo grada Umaga te potencijala razvoja koji će donijeti buduća šetnica, napokon će svi građani moći prošetati slobodno cijelom obalom grada Umaga, što je u ovom trenutku još nemoguće zbog niza propusta i interesa pojedinaca, problema kojeg smo naslijedili. Cilj je jasan, izgradnjom šetnice želja nam je omogućiti svim građanima, pod istim uvjetima, bezuvjetan pristup i korištenje pomorskog dobra i plaža“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.


Naime, nakon što je prethodne godine potpuno obnovljen dio umaške rive u samom centru grada, koji se proteže od Gradske uprave pa sve do velikog parkinga, nedavno se nastavilo s rekonstrukcijom šetnice i navedenog parkinga prema Punti.


Na cjelokupnom potezu od gotovo 40-tak kilometra planira se, osim same obalne šetnice, urediti plaže i okoliš s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja.


Realizacijom projekta, čija vrijednost prelazi 100-njak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam godina, naš će grad dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti koji će biti dodatni motiv dolaska turista u naš grad.


Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ona će kao jedinstvena šetnica predstavljati ogledalo našega Umaga. Stoga se sa sigurnošću može tvrditi kako će buduća umaška šetnica gradu dati dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije na ponos svih Umažana.

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji