Icon home
Novità
Notizia selezionata
U blagdansko vrijeme umaškim studentima stipendije i potpore
Educazione
30.12.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
U blagdansko vrijeme umaškim studentima stipendije i potpore
Educazione
30.12.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Pred kraj ove nadasve drugačije godine, jedan je događaj ipak uljepšao ovaj period te unio malo osvježenja i radosti. Dana 30. prosinca 2020. godine gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić te pročelnik Ureda Grada Slaviša Šmalc, umaškim su studenticama i studentima tradicionalno „dodijelili“ stipendije i potpore za akademsku godinu 2020./2021.


Na temelju provedenih javnih natječaja gradonačelnik Grada Umaga potpisao je Ugovore o stipendiranju za akademsku godinu 2020./2021. s 30 studenata. Stipendije za izvrsnost dobilo je 28 studenata, a iznosi stipendija kreću se u rasponu od 4.800,00 kuna do 16.000,00 kuna. Dvije su potpore u iznosu od 10.000,00 kuna dodijeljene studentima slabijeg imovinskog stanja.


Osim kriterija prema Pravilniku te izvrsnosti prosjeka ocjena, bodovi su studentima dodijeljeni i za postignuća u znanstvenom i stručnom području, sportu, umjetnosti i glazbenom stvaralaštvu na državnim i međunarodnim natjecanjima te za volonterski rad kojeg je Umag, prvi u Istri, uveo u bodovanje.


Stipendija «Niki Fachin», u ukupnom iznosu od 16.000,00 kuna, dodijeljena je Luki Milinkoviću, studentu 1. godine preddiplomskog stručnog studija fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, koji je ostvario ukupno 33 boda i zauzeo prvo mjesto na listi prvenstva.


Prilikom svečanog potpisivanja Ugovora, gradonačelnik i suradnici su brojnim studentima zaželjeli puno uspjeha u daljnjem studiranju. „Vi ste ti koji stvaraju budućnost te predstavljaju temelj razvoja obrazovanja u našoj zajednici. Zahvaljujući uzornim studentima kao što ste vi u Umagu se kontinuirano podiže ljestvica kvalitete i vrijednost naše zajednice. Hvala vam na trudu, radu, na ustrajnosti u ostvarenju ambicija i snova. Hvala što ste ono što jeste, oličenje naše bolje i ispunjenije zajednice“ u svojem je govoru naglasio Bassanese.


Svjesni činjenice da je na tržištu rada u našoj državi sve veća potreba za djelatnicima deficitarnih zanimanja, Grad Umag je početkom godine učinio iskorak te je, kao prvi grad u Republici Hrvatskoj, uveo stipendije od 30.000,00 kn za studente državljane Hrvatske, neovisno o njihovom mjestu prebivališta u RH. U veljači o.g. je dvoje studenata potpisalo ugovore o stipendiranju, a koji će se, ukoliko studenti zadovolje uvjetima natječaja, produžiti do kraja njihovih studija. Studenti koji su obuhvaćeni ovom mjerom, po završetku studija imat će obvezu najmanje pet godina živjeti i raditi u našoj zajednici.


Sredstva predviđena za stipendije i potpore u 2020. godini iznose ukupno do 321.200,00 kn.


Grad Umag kontinuirano provodi mjere u smjeru demografskog razvoja zajednice, kao i podizanja kvalitete obrazovanja u istoj. Poticajne mjere koje iz godine u godinu nudi, a pritom konstantno uvodeći nove mjere u smjeru još bržeg rasta i razvoja, sagledavajući razvoj zajednice na višoj, makro razini, dokaz je da Umag ide u pravom smjeru te da želja za boljitkom nema granica.expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia