Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
(U)magične jaslice Aliče Pištan ponovno u Umagu
Manifestazioni
03.12.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
(U)magične jaslice Aliče Pištan ponovno u Umagu
Manifestazioni
03.12.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Drugi adventski vikend kuca na vrata, a umaška blagdanska čarolija polako poprima svoje konture. Unatoč tome što će nam ovi blagdani biti zaista drugačiji i što ćemo zakoračiti u Novu godinu s puno nade i željom da se ovo „novo normalno“ nikada više ne ponovi, ipak vjerujemo da će blagdanski duh zagrijati naša srca te omogućiti da, možda na neki novi način, uživamo u toplini i ljubavi svojih obitelji.


Tako ćemo, ponukani željom da centar grada ipak obavijemo plaštem čarolije, ove subote za javnost otvoriti vrata naše prekrasne crkvice Sv. Roka, smještene na Trgu Marije i Line, a koja će sve do 10. siječnja ugostiti izložbu jaslica koju potpisuje kreativna umjetnica Aliče Pištan.


Vesela i uvijek s osmjehom na licu, Aliče Pištan živi u Varvarima kraj Poreča te je već drugu godinu za redom rado viđena gošća u Umagu, a ujedno i autorica izložbe jaslica u našem gradu.

Inače, valja spomenuti i činjenicu da je gđa. Pištan svoje jaslice imala čast predstaviti i u Veroni, i to na izložbi u društvu „samo“ 400 jaslica iz cijeloga svijeta.


Ono što umašku izložbu čini posebnom već drugu godinu jest zastupljenost raznih tehnika i tradicije, stoga vas pozivamo da posjetite postavu i uvjerite se da je naša gđa. Aliče prava mađioničarka kada su u pitanju ljubav i strast prema stvaranju te savršeno izrađeni detalji.

Izložbu možete pogledati svakodnevno u crkvi Sv. Roka u Umagu, a ulaz je besplatan.


Dobro nam došli!

Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia