Icon home
Novità
Notizia selezionata
U Umagu otvorena prometnica i rotor kod IKB-a
Progetti
16.05.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
U Umagu otvorena prometnica i rotor kod IKB-a
Progetti
16.05.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Danas, 16. svibnja 2022. godine, službeno je otvorena i puštena u promet dionica na križanju Ulice E. Miloša, E. Pascalija i Trgovačke ulice. 


Točnije, u okviru kontinuiranog strateškog ulaganja u umašku prometnu infrastrukturu s ciljem povećanja prometne sigurnosti, brže protočnosti te praćenja europskih standarda, Grad Umag je realizirao iznimno važan projekt izgradnje novog rotora i novih prometnica u najužem centru te dio šetnice koji se spaja na gradsku rivu. Radi se o prometnom rješenju koje zaokružuje prometnu cjelinu središta grada te svim sudionicima u prometu osigurava bolje uvjete i sigurno kretanje, te bržu protočnost uz smanjenje gužvi. Posebna pozornost je prometnog rješenja je dana na sigurnost pješaka i prometa pri osnovnoj školi.


Na cijelom području zahvata izgrađene su pješačke i biciklističke staze, dok su na prijelazima pješaka i biciklista ugrađene taktilne staze za slijepe i slabovidne osobe, kao i rampe za prolaz s invalidskim kolicima. Povozni dio kružnog raskrižja izvodio se od granitnih kocki, a namijenjen je kretanju vozila većih dimenzija poput autobusa i kamiona. Središnji otok uredio se kao zelena hortikulturno uređena površina, dok su razdjelni otok i dio zaštitnog pojasa na zapadnoj strani, prema novo projektiranoj biciklističkoj stazi i nogostupu, uređeni kao popločene površine.


Projekt čini jednu integriranu cjelinu s novoobnovljenom rivom te budućim projektom rekonstrukcije Trgovačke ulice, čime je sam centar Umaga doživio potpuno novi izgled s prepoznatljivim standardom uređenosti. U smislu izgradnje i rekonstrukcije infrastrukture rotora, radi se o infrastrukturnom čvorištu koje omogućuje nesmetani daljnji razvoj prije svega starogradske jezgre. Nastavljaju se radovi na uređenju postojećeg parka te uređenja hortikulture.


Potpuna rekonstrukcija i izgradnja novog rotora, kao i rekonstrukcija povezanih ulica, jedan je od najznačajnijih projekata uvrštenih u Strategiju razvoja grada Umaga 2021.-2030., a koji podiže razinu prometne sigurnosti na području Umaga. Vrijednost navedenih radova iznosi gotovo 11 milijuna kuna. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia