Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu otvorena prometnica i rotor kod IKB-a
Projekti
16.05.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu otvorena prometnica i rotor kod IKB-a
Projekti
16.05.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Danas, 16. svibnja 2022. godine, službeno je otvorena i puštena u promet dionica na križanju Ulice E. Miloša, E. Pascalija i Trgovačke ulice. 


Točnije, u okviru kontinuiranog strateškog ulaganja u umašku prometnu infrastrukturu s ciljem povećanja prometne sigurnosti, brže protočnosti te praćenja europskih standarda, Grad Umag je realizirao iznimno važan projekt izgradnje novog rotora i novih prometnica u najužem centru te dio šetnice koji se spaja na gradsku rivu. Radi se o prometnom rješenju koje zaokružuje prometnu cjelinu središta grada te svim sudionicima u prometu osigurava bolje uvjete i sigurno kretanje, te bržu protočnost uz smanjenje gužvi. Posebna pozornost je prometnog rješenja je dana na sigurnost pješaka i prometa pri osnovnoj školi.


Na cijelom području zahvata izgrađene su pješačke i biciklističke staze, dok su na prijelazima pješaka i biciklista ugrađene taktilne staze za slijepe i slabovidne osobe, kao i rampe za prolaz s invalidskim kolicima. Povozni dio kružnog raskrižja izvodio se od granitnih kocki, a namijenjen je kretanju vozila većih dimenzija poput autobusa i kamiona. Središnji otok uredio se kao zelena hortikulturno uređena površina, dok su razdjelni otok i dio zaštitnog pojasa na zapadnoj strani, prema novo projektiranoj biciklističkoj stazi i nogostupu, uređeni kao popločene površine.


Projekt čini jednu integriranu cjelinu s novoobnovljenom rivom te budućim projektom rekonstrukcije Trgovačke ulice, čime je sam centar Umaga doživio potpuno novi izgled s prepoznatljivim standardom uređenosti. U smislu izgradnje i rekonstrukcije infrastrukture rotora, radi se o infrastrukturnom čvorištu koje omogućuje nesmetani daljnji razvoj prije svega starogradske jezgre. Nastavljaju se radovi na uređenju postojećeg parka te uređenja hortikulture.


Potpuna rekonstrukcija i izgradnja novog rotora, kao i rekonstrukcija povezanih ulica, jedan je od najznačajnijih projekata uvrštenih u Strategiju razvoja grada Umaga 2021.-2030., a koji podiže razinu prometne sigurnosti na području Umaga. Vrijednost navedenih radova iznosi gotovo 11 milijuna kuna. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji