Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
U Umagu podignuto sedam Plavih zastava
Progetti
16.06.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
U Umagu podignuto sedam Plavih zastava
Progetti
16.06.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Plaže pod koncesijom Plave Lagune i ove su godini ponosni nositelji Plavih zastava, najvišeg priznanja za čistoću mora i upravljanja plažama. Na sedam plaža pod upravljanjem Plave Lagune u Umagu od danas se vijori Plava zastava. Centralna svečanost obilježena je prigodno na plaži Hotela Coral Plava Laguna.


Prigodnim govorima obratila su se u ime Grada Umaga zamjenica gradonačelnika Floriana Bassanese Radin koja je naglasila: „Stvaranje „zelenog“ i ekološki osviještenog grada naša je nit vodilja te u navedenom smjeru razvijamo našu zajednicu. Očuvanje okoliša grada i okolnih naselja jedna je od naših osnovnih misija, a u okviru projekta „Umag Smart City-Green City“ već preko desetljeća intenzivno provodimo u djelo zacrtane nam ekološke ciljeve. Stoga, aktivnosti koje Plava Laguna već dugi niz godina provodi po načelima društvene odgovornosti, a navedeno uključuje i brigu za okoliš, ulaganje i razvoj plaža te podizanje kvalitete sadržaja, Grad Umag u potpunosti podržava.“


U ime Plave Lagune govorila je članica Uprave Plave Lagune Danira Rančić koja je ovom prilikom istaknula: “Kontinuirano sudjelovanje u ovom projektu, te priznanja koja dobivamo predstavljaju sigurne korake u povećanju kvalitete, što ćemo nastaviti implementirati i u naše usluge. Briga za more i plaže naša je dužnost i obaveza. S obzirom da more doprinosi nama, naša nastojanja moraju biti usmjerena ka njegovoj očuvanosti i čistoći.“


Plava zastava je naziv projekta za očuvanje mora i obale koji se u Europi provodi od 1987. godine, a kojim su obuhvaćene plaže i marine. Od 2000. godine projekt se provodi i u ostalim dijelovima svijeta. Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš za zabavu, relaksaciju i rekreaciju. Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Trenutno je u program uključeno više od 50 zemalja svijeta kojima je turizam jedan od strateških ciljeva.


Nagrada se dodjeljuje na razdoblje od godinu dana i treba se svake godine ponovno zaslužiti. Plava Laguna potvrdila je ove godine 7 Plavih zastava za plaže na lokaciji grada Umaga: plaža Kanova (kamp Park Umag), plaža Sipar (hotel Sipar), plaža Punta (hotel Umag), plaža Laguna (TN Stella Maris), plaža Katoro (TN Polynesia), plaža Coral (hotel Coral) i plaža Aurora ( hotel Aurora)


Plaže i marine kojima je dodijeljena Plava zastava nude kvalitetne usluge, imaju čistu obalu, te su uredne i primjereno opremljene. Ovaj prestižan simbol dodjeljuje se isključivo onim plažama i marinama koje udovoljavaju zahtjevima koji se postavljaju prema određenim kriterijima, no ono što im je zajedničko je to da u svakom trenutku vode brigu o kakvoći mora i obale, edukaciji te informiraju javnost o očuvanju okoliša, stoga smo veoma ponosni na ovo priznanje i tradiciju Plave zastave i svega onog što ona nosi sa sobom njegujemo godinama.


Izvor: Plava Laguna

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia