Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Najavljeno ovogodišnje izdanje ATP turnira u Umagu
Sport
16.06.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Najavljeno ovogodišnje izdanje ATP turnira u Umagu
Sport
16.06.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Na jučerašnjoj konferenciji za medije na Infobipovom kampusu u Zagrebu predstavljen je dio liste igrača koji će nastupiti na 33. izdanju Plava Laguna Croatia Open Umag. O sportskom dijelu govorili su Tomislav Poljak, direktor turnira te teniska legenda Goran Ivanišević, a pridružio im se i Dino Prižmić, osvajač juniorskog Roland Garrosa, dok su konferenciji dodatno prisustvovali predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas, gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić.


„Popis igrača koji će ove godine nastupiti na turniru Plava Laguna Croatia Open Umag još nije zaključen, jer ćemo završnu listu imati za desetak dana, no već sad možemo reći da ćemo imati zvjezdani sastav. Dolazak su potvrdili Marin Čilić, Holger Rune, Stan Wawrinka i Dominic Thiem, dakle igrači koji su posljednjih godina ostvarili velike rezultate na najvećim turnirima i bili u samom vrhu ATP liste“, istaknuo je direktor turnira Tomislav Poljak.


Goran Ivanišević komentirao je kako smo više od desetljeća čekali da neki od aktualnih Grand Slam pobjednika zaigraju na našem turniru. „Sada na turniru imamo trojicu aktualnih Grand Slam pobjednika i to je velika stvar. Mislim da nas opet čeka tjedan vrhunskog tenisa, jer su Čilić, Wawrinka i Thiem prave svjetske klase, a kad tu dodamo jednu od najvećih mladih teniskih zvijezda, Holgera Runea, popis djeluje izvrsno“, istaknuo je Ivanišević.


Tradicija turnira Plava Laguna Croatia Open Umag već je dugo prepoznatljiva u teniskom svijetu, a ujedno je značajan promotor turizma. Organizator i glavni sponzor je Plava Laguna d.d. čiji je predsjednik Uprave Dragan Pujas ovom prilikom poručio: “Plava Laguna ove je godine dodatno povećala svoja ulaganja u turnir čijom organizacijom pokazujemo kako se radi event na najvišem mogućem nivou. S ponosom možemo reći da je prijenos umaških teniskih mečeva distribuiran u cijelom svijetu putem ATP Media platforme te ih godišnje prati više od 7 milijuna gledatelja u 2 tisuće sati TV prijenosa na minimalno 35 velikih internacionalnih TV mreža na pet kontinenata“.


I ove godine u Umagu ćemo gledati niz sjajnih tenisača, koji će biti pozivnica mnogim turistima za dolazak u Hrvatsku, koja ih onda već tradicionalno osvoji svojim ljepotama i ponudom. „Ovakvi događaji su važni i za razvoj sportskog turizma, koji nam je posebno u fokusu. Ministarstvo turizma i sporta stalna je podrška ovakvim manifestacijama, a ne sumnjam da će Umag i ove godine opravdati epitet vrhunskog organizatora i destinacije“, istaknuo je Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.


S njime se složio i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice koja je, kako je rekao, ponosni partner turnira. „ATP Umag predstavlja turnir koji će u Hrvatsku i Istru dovesti svjetsku tenisku elitu, ali i brojne ljubitelje putovanja, sporta i dobre zabave. Ovaj najstariji i najprestižniji teniski turnir u Hrvatskoj ponovno će našu zemlju predstaviti u najboljem svjetlu i dodatno ju pozicionirati na sportskoj i turističkoj mapi svijeta. Siguran sam da će brojna publika, ali i etablirani igrači i nove zvijezde ovog sporta uživati u Umagu dok će gledateljima ispred ekrana to biti dodatna pozivnica i motiv za dolazak u Istru“, zaključio je Staničić.


Umag je ponosni domaćin ATP turnira od 1990. godine, a ujedno i velika podrška natjecanju koje iz sezone u sezonu gradi sjajnu tradiciju. Gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese ovom je prilikom istaknuo kako je ponosan što je Umag već pune 33 godine domaćin ovog sportsko-zabavnog spektakla svjetske prepoznatljivosti. 


Svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu mogu pronaći svoju ulaznicu i na poveznici službenog webshopa. Za centralni teren ulaznice su u online prodaji, a za Grandstand ulaznice će se kupovati u ATP shopu. Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište. Svakako osigurajte svoje mjesto na vrijeme, a već sada su za završnicu u prodaji posljednje preostale ulaznice.


Osim igrača u glavnom turniru, u Umagu će se tijekom glavnog turnira, natjecati i 600 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te ITF turnir tenisača u kolicima, a nastavlja se i Road to Umag, serija turnira po Hrvatskoj koja svoje finale ima na umaškom turniru. 


Izvor: HTZ

expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia