Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
U Umagu postavljena dva nova defibrilatora
Sanita'
10.05.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
U Umagu postavljena dva nova defibrilatora
Sanita'
10.05.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag, koji na prvo mjesto uvijek stavlja zdravlje i dobrobit svojih sugrađana, u navedenom je smjeru postavio dva nova automatska defibrilatora na javnim površinama ne bi li time podigao dodatnu sigurnost u zdravlju svojih sugrađanina i posjetitelja.


Od danas na području Umaga imamo sveukupno šest defibrilatora. Po jedan se nalazi u svakoj od dviju sportskih dvorana, školskoj i u Stella Marisu, jedan se nalazi na nogometnom terenu u Stella Marisu, jedan je postavljen u Domu za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“, dok su dva nova postavljena na Trgu 1. svibnja, na zid Pučkog učilišta „Ante Babić“ Umag te Trgu slobode, kraj ulaza u Gradsku kavanu Umag.


Automatski vanjski defibrilator primjenom električnog šoka ispravlja abnormalan srčani ritam nastao prilikom prestanka rada srca i time omogućava spašavanje nečijeg života, do dolaska Hitne medicinske službe.


Postavljanjem automatskih defibrilatora na javnim i frekventnim lokacijama, koji su na raspolaganju svakom pojedincu, želja je stvoriti siguran grad i destinaciju. Crveni križ Bujštine povremeno održava edukacije za javnost vezano za primjenu automatskih defibrilatora, što će nastaviti činiti i u budućnosti. Educiranjem građana jedino je moguće podići razinu sigurnosti u hitnim intervencijama do dolaska službe Hitne medicinske pomoći.

expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia