Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Umag: Deseto izdanje Fešte Moele oduševilo brojne posjetitelje
Manifestazioni
22.08.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Umag: Deseto izdanje Fešte Moele oduševilo brojne posjetitelje
Manifestazioni
22.08.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Deseto jubilarno izdanje dugo iščekivane humanitarne Fešte Moele protekle je subote, 19. kolovoza 2023. godine, donijelo pregršt zabave, gastro ponude, raznih natjecanja i veliki naboj emocija koji se kroz zajedništvo plažom u Moeli širio tijekom cijeloga dana i noći. Prekrasno vrijeme ove je godine volonterima s područja Moele dodatno pomoglo da Fešta Moele, jedna od najvećih humanitarnih fešti s našeg područja, oduševi tisuće posjetitelja. Plaža "Afrika" je u subotu predstavljala veliko srce koje je snažno kucalo za najpotrebitije građane Umaga.


Fešta Moele, organizirana uz financijsku pomoć Grada Umaga i brojnih donatora, svakako ne bi mogla postići ovako veliki uspjeh da se stotinjak volontera s područja Moele nije mjesecima složno trudilo kako bi i ova deseta po redu humanitarna priča svim posjetiteljima ostala u predivnom sjećanju.


Manifestacija je krenula već u jutarnjim satima s biciklijadom na 30 km, šampanj turnirom u odbojci na pijesku, natjecanjem u podvodnom ribolovu te nogometnim turnirom za kategoriju U11. Ni ove godine natjecanje nisu propustili kartaši pa su briškula i trešete već tradicionalno „začinili“ zanimljivu paletu aktivnosti. Oko ponoći, obalu plaže "Afrika" i ove su godine posjetitelje očarale batane koje su se vratile s lova na sviću.


U nogometnom turniru, ovogodišnji su pobjednici bili mali nogometaši NK Novigrada, drugo je mjesto zauzela ekipa NK Buje, treće NK Umag, a četvrto NK Moela. Na turniru u odbojci na pijesku, u glavnom turniru su pobjedu odnijeli Iva Jakac Brajković, Ivica Radočaj i David Weitzer. Drugo su mjesto zauzeli Sara Ištoković, Luka Burić i Filip Vežnaver, dok su trećeplasirani bili Lena Filipović, Leo Savić i David Petretić. U utješnom turniru pobjedu su odnijeli Margarita Buvinić, Nicolas Sodomaco i Antonio Degrassi. Drugoplasirani su bili Sara Brajković, Petar Krivec i Simone Boccardelli, dok su treće mjesto utješnog turnira zauzeli Ilenia Žužić, Davor Labaš i Dean Markočič. U briškuli i trešete pobjedu su odnijeli Stanka Sparagna i Daniel Jugovac. U podvodnom je ribolovu također bilo napeto. Prvo je mjesto zauzeo Moreno Matijašić, drugo mjesto odnijeli su Donat Faraguna Gnjatović i Aleksander Racman, dok su treće mjesto zauzeli Danko Prispilović i Zoran Šćulac.


Prepunu plažu "Afrika", do kasno u noć, zabavljali su članovi Tu i tamo benda, koji su rasplesali veselu publiku raznovrsnim zabavnim repertoarom.


Nakon par godina pauze radi pandemije, sugrađani i turisti su doista željno iščekivali ovu tradicionalnu humanitarnu feštu koja nikoga nikada ne ostavlja ravnodušnim. Ako k tome pridodamo činjenicu kako upravo ova manifestacija svake godine prikuplja sve veća sredstva namijenjena potrebitim obiteljima, tad je zadovoljstvo brojnih volontera Moele još i veće.  

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia