Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag nastavlja s božićnicama za svoje umirovljenike u iznosu od 1.000,00 do 4.000,00 kuna
Terza eta'
01.12.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag nastavlja s božićnicama za svoje umirovljenike u iznosu od 1.000,00 do 4.000,00 kuna
Terza eta'
01.12.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Polazeći od pomno izrađenog socijalnog programa Grada Umaga, a uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, Grad Umag i ove godine nastavlja s osiguravanjem prigodnih potpora svojim umirovljenicima, odnosno božićnica.


Potporu ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, a kojima je mirovina jedini izvor osobnih prihoda. Umirovljenici moraju ujedno ispunjavati uvjet o visini mjesečnih prihoda. 

Naime, božićnicu mogu ostvariti samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 2.000,00 kuna, odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 4.000,00 kuna mjesečno. Osim navedenog, ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati kuću, stan ili drugu nekretninu koja im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba, a čijim bi se stavljanjem u promet mogli ostvariti ili se ostvaruju dodatni prihodi od imovine i imovinskih prava.


Tako će, odlukom Gradonačelnika, svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenim uvjetima, primiti potporu-božićnicu čija se vrijednost kreće od 1.000,00 do čak 4.000,00 kuna.


Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina jednaka ili manja od 1,000,00 kuna, gradska potpora-božićnica iznosi 4.000,00 kuna. Za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500,00 kuna, božićnica će iznositi 2.500,00 kuna, dok će za umirovljenike čija je mirovina do 2.000,00 kuna mjesečno, božićnice iznositi 1.000,00 kuna.


Naši su nam umirovljenici mnogo toga ostavili u nasljeđe, a na nama je da uzvratimo zahvalnošću i brigom. Vaš i naš grad, grad u koji ste uložili godine truda i ljubavi, je grad koji želi pružiti najbolje i najviše svojim građanima starije dobi. Zadatak zajednice je osigurati dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi se našim umirovljenicima, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva“ naglasio je gradonačelnik Bassanese.


Valja istaknuti da je božićnica samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koje je Grad Umag osmislio i osigurao svojim umirovljenicima.


Zahtjevi za potporu se mogu preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga klikom ovdje ili na ulazu u zgradu Gradske uprave, na adresi Trg slobode 7.


Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do petka, 9. prosinca 2022. godine, isključivo osobnom predajom u pisarnicu Grada (Trg slobode 7).

Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia