Icon home
Novità
Notizia selezionata
Završeni radovi na još jednoj fazi projekta Umaške promenade
Progetti
15.07.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Završeni radovi na još jednoj fazi projekta Umaške promenade
Progetti
15.07.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru projekta izgradnje Umaške šetnice-promenade, koja će se protezati od kampa „Park Umag“ pa do Crvenog Vrha, a kasnije i do susjednog Pirana, upravo su okončani radovi na izgradnji dijela šetnice koja kreće od uvale Pozioi u naselju Moela pa prema gatu. Riječ je o dijelu šetnice dionice Umag – Špina.


Ovaj je dio šetnice još jedna faza izgradnje 40 km duge Umaške promenade, dužine oko 500 m. Uz samu šetnicu bit će izgrađeno i odmorište, a po cijeloj dužini postavljena je javna rasvjeta. Vrijednost investicije, obzirom na zahtjevnost obuhvata ovog dijela šetnice, iznosi 2,6 milijuna kuna. Radi se o građevinskoj dionici koja se u cijelosti nalazi na pomorskom dobru, a čija je izgradnja bila zahtjevna kako tehnički, tako i financijski. Jučer je ujedno otklonjena željezna ograda s pomorskog dobra koja se nalazila na kraju ove trase u smjeru Svetog Pelegrina te je time svim građanima, nakon dugo godina, omogućen nesmetani pristup cijelom području pomorskog dobra, kao i jednoj od najljepših plaža na području Umaga koja se nalazi južno od samoga gata.


„Izgradnjom spomenute dionice korak smo bliže slobodnom kretanju cijelom našom obalom, a koje će biti omogućeno po dovršetku izgradnje svih 40 km ukupne dužine buduće Umaške promenade. Zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa, šetnica se gradi ciljano po etapama gdje je gradnja moguća, dok se ne riješe ostali imovinsko-pravni odnosi s državom. Osim svoje atraktivnosti i ekonomskih efekata po gospodarstvo grada Umaga te potencijala razvoja koji će donijeti buduća šetnica, napokon će svi građani moći prošetati slobodno cijelom obalom grada Umaga, što u je u ovom trenutku još nemoguće. Izgradnjom šetnice želja nam je omogućiti svim građanima, pod istim uvjetima, bezuvjetan pristup i korištenje pomorskog dobra i plaža“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.


Na cjelokupnom potezu od gotovo 40-tak kilometra planira se, osim same obalne šetnice, urediti plaže i okoliš s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja.


Realizacijom projekta, čija vrijednost prelazi 100-njak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam godina, naš će grad dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti koji će biti dodatni motiv dolaska turista u naš grad.


Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ona će kao jedinstvena šetnica predstavljati ogledalo našega Umaga. Stoga se sa sigurnošću može tvrditi kako će buduća umaška šetnica gradu dati dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije na ponos svih nas.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia