Icon home
Novosti
Odabrana novost
Završeni radovi na još jednoj fazi projekta Umaške promenade
Projekti
15.07.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Završeni radovi na još jednoj fazi projekta Umaške promenade
Projekti
15.07.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru projekta izgradnje Umaške šetnice-promenade, koja će se protezati od kampa „Park Umag“ pa do Crvenog Vrha, a kasnije i do susjednog Pirana, upravo su okončani radovi na izgradnji dijela šetnice koja kreće od uvale Pozioi u naselju Moela pa prema gatu. Riječ je o dijelu šetnice dionice Umag – Špina.


Ovaj je dio šetnice još jedna faza izgradnje 40 km duge Umaške promenade, dužine oko 500 m. Uz samu šetnicu bit će izgrađeno i odmorište, a po cijeloj dužini postavljena je javna rasvjeta. Vrijednost investicije, obzirom na zahtjevnost obuhvata ovog dijela šetnice, iznosi 2,6 milijuna kuna. Radi se o građevinskoj dionici koja se u cijelosti nalazi na pomorskom dobru, a čija je izgradnja bila zahtjevna kako tehnički, tako i financijski. Jučer je ujedno otklonjena željezna ograda s pomorskog dobra koja se nalazila na kraju ove trase u smjeru Svetog Pelegrina te je time svim građanima, nakon dugo godina, omogućen nesmetani pristup cijelom području pomorskog dobra, kao i jednoj od najljepših plaža na području Umaga koja se nalazi južno od samoga gata.


„Izgradnjom spomenute dionice korak smo bliže slobodnom kretanju cijelom našom obalom, a koje će biti omogućeno po dovršetku izgradnje svih 40 km ukupne dužine buduće Umaške promenade. Zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa, šetnica se gradi ciljano po etapama gdje je gradnja moguća, dok se ne riješe ostali imovinsko-pravni odnosi s državom. Osim svoje atraktivnosti i ekonomskih efekata po gospodarstvo grada Umaga te potencijala razvoja koji će donijeti buduća šetnica, napokon će svi građani moći prošetati slobodno cijelom obalom grada Umaga, što u je u ovom trenutku još nemoguće. Izgradnjom šetnice želja nam je omogućiti svim građanima, pod istim uvjetima, bezuvjetan pristup i korištenje pomorskog dobra i plaža“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.


Na cjelokupnom potezu od gotovo 40-tak kilometra planira se, osim same obalne šetnice, urediti plaže i okoliš s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja.


Realizacijom projekta, čija vrijednost prelazi 100-njak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam godina, naš će grad dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti koji će biti dodatni motiv dolaska turista u naš grad.


Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ona će kao jedinstvena šetnica predstavljati ogledalo našega Umaga. Stoga se sa sigurnošću može tvrditi kako će buduća umaška šetnica gradu dati dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije na ponos svih nas.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji