Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
15. Tjedan cjeloživotnog učenja: priznanje ravnateljici umaškog Učilišta
Obrazovanje
27.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
15. Tjedan cjeloživotnog učenja: priznanje ravnateljici umaškog Učilišta
Obrazovanje
27.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Svečano otvorenje 15. Tjedna cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) održano je u ponedjeljak 27. rujna u Novskoj. 


Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja. Ovogodišnja nacionalna obrazovna kampanja obilježava se od 27. rujna do 3. listopada 2021. organizacijom brojnih predavanja, besplatnih radionica, webinara i drugih aktivnosti diljem Hrvatske.


U okviru svečanog otvorenja manifestacije, ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag, profesorici Tatjani Vujić, dodijeljeno je Priznanje za stručni doprinos razvoju obrazovanja odraslih za kontinuirani rad i angažman u unaprjeđenju sustava obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj.


Tatjana Vujić, profesorica ruskog jezika, zaposlena u umaškom Učilištu više od 30 godina, razvija djelatnost obrazovanja odraslih kontinuirano uvodeći novitete, prateći trendove i nove metode poučavanja, organizirajući formalne i neformalne programe sukladno potrebama tržišta rada i gospodarstva, sudjelujući u pisanju i provedbi projekata financiranih sredstvima EU fondova i suradnjom Učilišta Umag s nacionalnim i inozemnim ustanovama i udrugama za obrazovanje odraslih. Svojim dugogodišnjim iskustvom, stručnim i profesionalnim radom, neumornom predanošću svojem poslu, dočekala je i ispratila brojne generacije polaznika, s jedne strane, te uvela u posao i djelatnost kolege, s druge strane, motivirajući ih na kontinuirano ulaganje u sebe, strpljivost, marljivost i upornost u realizaciji zadanih ciljeva. Na njezinu inicijativu od 2003. godine razvija se projekt Učilišta za treću životnu dob, koje brojnim aktivnostima osigurava pravo na učenje, socijalnu uključenost i podizanje kvalitete života osobama treće životne dobi.


I ove godine, Učilište Umag aktivno sudjeluje u manifestaciji organizacijom različitih aktivnosti, radionica za vanjske suradnike ustanove, okruglih stolova te međugeneracijskih susreta i tako se pridružuje promoviranju važnosti cjeloživotnog učenja.


Iz bogatog programa valja posebno izdvojiti događanja planirana za subotu, 2.10., kada su na rasporedu međugeneracijski susret "Knjiga mog djetinjstva" u suradnji s Gradskom knjižnicom Umag te nastup plesne grupe "Zvjezdice 50+" Učilišta za treću životnu dob.


Izvor: POU „Ante Babić“ Umag

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji