Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Branko Šubić stigao u posjet gradonačelniku Grada Umaga
Protokolarne aktivnosti
19.04.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Branko Šubić stigao u posjet gradonačelniku Grada Umaga
Protokolarne aktivnosti
19.04.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru četvrte akcije iz projekta “Branko Šubić za branitelje”, čiji je glavni moto “DA SE NE ZABORAVI”, danas je, 19. travnja 2024. godine gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese ugostio Branka Šubića povodom 4. Etapnog ultramaratona „Savudrija – Petrinja 2024“.


Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana branitelja Grada Petrinje i Dana oslobođenja Grada Petrinje, Branko Šubić će u, do sada fizički najzahtjevnijoj akciji, u sedam dana pretrčati preko 300 kilometara s velikim visinskim razlikama. Dnevni prosjek dionica je 43 kilometra, a najduža će iznositi preko 51 kilometar. Akcija kreće 31. srpnja pa sve do 6. kolovoza 2024. godine.


„Kao i na prethodnim akcijama, želja mi je u mjestima kroz koja prolazim posjetiti spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koji su dali svoje živote za Hrvatsku“ izjavio je Šubić.


Do sada je Branko Šubić uspješno odradio tri etapna ultramaratona, i to:


1.ETAPNI ULTRAMARATON “VUKOVAR - PETRINJA U 5 ETAPA”, 2017. godine gdje je prešao ukupno 265 km i tako simbolično povezao dva grada stradalnika u Domovinskom ratu.


2.ETAPNI ULTRAMARATON “KNIN - PETRINJA U 6 ETAPA”, 2019. godine gdje je startao na Kninskoj tvrđavi i prešao ukupno 260 km.


3.ETAPNI ULTRAMARATON “DUBROVNIK - KNIN / GLINA - PETRINJA”, 2021. godine gdje je u 11 dana ukupno prešao 520 km.


Osim ovih višednevnih etapnih ultramaratona, odradio je i nekoliko jednodnevnih akcija među kojima i MARATON ILOK - VUKOVAR 2022. godine za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i otkrivanja spomenika gđi. Kati Šoljić - Ruži Hrvatskoj, majci četvorice branitelja koji su nesebično položili živote za obranu grada i voljene im domovine u Gradu Vukovaru.


Gradonačelnik Bassanese je Branku Šubiću zaželio sreću na putu u okviru ove hvalevrijedne 4. akcije iz projekta „Branko Šubić za branitelje“ te izrazio ponos što ista kreće upravo iz Umaga, s najzapadnije točke RH, rta Savudrija.  

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji