Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Deset dana „Umagičnih blagdana“ ponudilo niz koncerata, ukusne gastro ponude i drugih zabavnih evenata
Manifestacije
02.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Deset dana „Umagičnih blagdana“ ponudilo niz koncerata, ukusne gastro ponude i drugih zabavnih evenata
Manifestacije
02.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Ovogodišnji “Umagični blagdani – Natale Umagico” svoja su vrata otvorili 21. prosinca pa sve do prvog dana u Novoj godini nudili niz koncerata, izložbi, predstava, kino projekcija, sportskih manifestacija i ostalih zabavnih evenata, kao i bogatu gastro ponudu na veselim Umagičnim kućicama. Tako je trinaesto izdanje ove umaške božićne priče, u organizaciji Grada Umaga, Ustanove Festum i Turističke zajednice grada Umaga, uz podršku Plave Lagune, proteklo u uspješnom i veselom tonu, kako priliči ovom blagdanskom periodu.


Trg 1. svibnja, odnosno Umagični trg u bajkovitim je kućicama brojnim posjetiteljima pružao bogatu ponudu slatkih i slanih delicija kojima nitko nije mogao odoljeti. U periodu Umagičnih blagdana publiku su zabavljali i oduševili vrijedni izvođači koji su na Umagičnom trgu i u Umagičnoj dvorani ponudili trinaest koncerata, tri DJ eventa, dvije sportske manifestacije, kino projekciju, izložbu, dječju predstavu i druženje s Djedom Božićnjakom, sve popraćeno ukusnom gastro ponudom i jedinstvenim božićnim dekoracijama.


Umagični su blagdani svečano otvoreni božićnim koncertom glazbene dive Radojke Šverko, prof.Vladimir Babina te klape Motovun, uz gostovanje vokalne skupine Romansa, u Umagičnoj dvorani. Prije samog koncerta, u atriju Kazališta, svečano je bila otvorena izložba „Kalendar Grada Umaga 2024.“ kojom je bilo predstavljeno dvanaest odabranih fotografija za, već tradicionalni, kalendar u kojem naši sugrađani i ljubitelji našega grada predstavljaju Umag kroz svoj objektiv. Nakon prekrasnog božićnog koncerta, brojna se publika preselila na Umagični trg gdje su nas cijelu večer zabavljali Etienne & Tempera band. Već narednog dana u Umagičnu dvoranu za sve mališane stigla je ekipa iz Teatra Naranča koja je pripremila fantastičnu predstavu za djecu pod nazivom „Božićna priča“. Nakon predstave, zajedno s Djedom Božićnjakom, mališani su otišli na Umagični trg gdje su ih dočekali Neno Belan & Fiumensi koji su za sve nas priredili koncert za pamćenje. Subotnje jutro proveli smo uz našu jedinstvenu grupu Febra, dok je subotnja večer bila rezervirana za prekrasnu Taru koja je rasplesala brojnu publiku.


Badnje je jutro predstavljalo već tradicionalno druženje brojnih sugrađana na Umagičnom trgu na kojem su predstavnici Grada Umaga dijelili bakalar, bilten Humagum i Kalendare Grada Umaga za 2024., dok ih je s pozornice zabavljao dinamičan bend Whiteheads čiji je frontman ni manje ni više, nego li Djed Božićnjak koji se prije i nakon koncerta fotografirao i družio s mališanima. Badnje je večer bila u tonu vrhunske zabave i plesa uz Laguna Band koji je do sitnih jutarnjih sati zabavljao veselu publiku.


Umagični blagdani nastavili su 26. prosinca uz energičnu atmosferu i tradicionalnu humanitarnu utrku HO HO HO run u organizaciji SRD Olimpik, koja je okupila 300-tinjak sudionika, profesionalaca i rekreativaca. Ovu je sportsku manifestaciju obogatio glazbeni repertoar DJ-a Sciglio fantastique, a u popodnevnim satima visoka je bila posječenost kino projekcije „Aquaman 2“ u Umagičnoj dvorani.


Slijedio je program uz DJ-a Antonio Pren, koji je napunio Umagični trg te oduševio brojne posjetitelje, a potom i DJ-a Fabris uz Winter Latino Party na kojem su svi ljubitelji latino-američkih plesova pokazali svoje plesno umijeće. U petak, 29. prosinca, stigao nam je fantastičan bend Adastra, a za glazbeni repertoar subotnjeg jutra bio je zadužen mladi bend Madeleine. Večer prije dočeka Nove godine u Umag su nam stigli nenadmašivi Matija Cvek & Funkensteins, čiji je koncert predstavljao savršenu uvertiru u posljednji dan ove, 2023. godine. Zadnji dan godine krenuo je već u jutarnjim satima, uz bend Little Whisper, a navečer je za zagrijavanje bio zadužen DJ Shurki, nakon kojeg je dupkom puni Umgični trg popularnim zabavnim repertoarom na najljepši i najzabavniji način uveo u Novu godinu energični bend Vigor. Točno u ponoć nebo je obasjao spektakularni bešumni vatromet, nakon kojeg je zagrijanu atmosferu zadržao DJ Shurki koji je i zaključio ovu nezaboravnu večer.


Prvi dan u Novoj godini protekao je u sportskom duhu, uz tradicionalnu Novogodišnju biciklijadu u organizaciji BK Umag.


U konačnici, možemo zaključiti kako nam je ovogodišnje trinaesto izdanje Umagičnih blagdana donijelo odličnu zabavu, široku paletu ukusne gastro ponude te vrhunsku blagdansku atmosferu. Brojni domaći i strani turisti koji su posjetili naš grad i Umagične blagdane potvrda su kako je Umag postala sve atraktivnija destinacija za odmor i zabavu.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji