Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grupna mobilnost učenika u Graz (Austrija) u sklopu Erasmus + projekta K1 „Let's connect“ – Povežimo se!
Obrazovanje
08.05.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grupna mobilnost učenika u Graz (Austrija) u sklopu Erasmus + projekta K1 „Let's connect“ – Povežimo se!
Obrazovanje
08.05.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U sklopu Erasmus+ projekta iz programa Ključne aktivnosti 122-SCH - kratkoročni projekti za mobilnost učenika i djelatnika u obrazovanju pod nazivom „LET'S CONNECT! – POVEŽIMO SE!“ učenici 3.a razreda Ema Erlić, Neva Ključarić, Gabrijel Bulić i Andrija Bušić te učenici 3. i 4. razreda PŠ Juricani Isabel Jurjak, Noah Martinčić, Iva Remaj i Matija Rodin koji pohađaju OŠ Marije i Line, Umag – SE „Marija i Lina“, Umago, otputovali su na mobilnost u Graz, Austrija. U pratnji učenicima bile učiteljice Sara Majdak i Aurika Matković.


Učenice i učiteljice boravili su od 22.4. 2024. do 27.4.2024. u Osnovnoj školi/Volksschule Triester u Grazu.


Kroz nastavni proces učenici i učiteljice upoznali su se s novim metodama rada (Montessori), cjelodnevnom nastavom, raznovrsnim izvannastavnim aktivnostima u svrhu održivog razvoja (Superar, zbor, školski vrt, kreativne i praktične radionice, digitalni alati,...), primjerom dobre inkluzije djece s poteškoćama.


Imali su priliku uključiti se u redovan nastavni proces, u izvannastavne aktivnosti kroz koje su usvojili primjere iskustvenog, praktičnog rada, učili u kombiniranom razrednom odjelu zajedno s učenicima s poteškoćama. Učenici su razvijali socijalne, jezične kompetencije i upoznali kulturne znamenitosti i povijest Graza. Osim toga učenici i učiteljice imali su priliku posjetiti elektranu Puntigamu, te su učenici imali radionicu „Energetski forum“ i edukativnu radionicu u Dječjem muzeju Frida&Fred. Učenicima se najviše svidjela nastava pjevanja, Superar pjevanje, gdje su učenici naučili različite glazbene igre, ali i nastava ručne izrade gdje su izrađivali jednostavne igračke.


Grupna mobilnost bila je u potpunosti povezana s glavnim ciljevima projekta, a to su razvijanje i usavršavanje inovativnih metoda poučavanja, jezičnih vještina, motivacija učenike za inkluzivno, kreativno, iskustveno učenje i poučavanje za svakodnevni život u svrhu održivog razvoja i razvoj socijalnih i interkulturalnih kompetencija i internacionalizacija škole.


Autorice teksta:

Aurika Matković, učiteljica savjetnica

Sara Majdak, mag.prim.educ. 

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji