Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Kreće bicilistički vikend uz „Istria Gran Fondo“ u Umagu
Sport
13.04.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Kreće bicilistički vikend uz „Istria Gran Fondo“ u Umagu
Sport
13.04.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Umag će ovaj vikend predstavljati središte sportova i vrhunskih sportskih događanja. Tako će Umag, osim što će biti domaćin Sajma sporta i ultratrail utrke „Istria 100 by UTMB“, tradicionalno ugostiti vrhunsku međunarodnu biciklističku manifestaciju „Istria Gran Fondo 2023.“, koja će biti održana 14. - 15. travnja 2023., a koja ove godine slavi svoje deveto izdanje.


Istria Gran Fondo postaje dio svjetske serije utrka „UCI Gran Fondo World Series“. Velika je čast organizatora što će jedna utrka ovakve vrste po prvi puta u Hrvatskoj povijesti biti dio najvećeg serijala utrka u amaterskom biciklizmu na svijetu kojim ravna UCI (Međunarodni biciklistički savez).


Riječ je o seriji od 28 natjecanja koja se održavaju po cijelom svijetu na čak 5 kontinenata, a kulminirat će Svjetskim prvenstvom UCI Gran Fondo Seriesa od 4. do 7. kolovoza 2023. u Glasgowu. Stoga će rezultati ostvareni u glavnoj utrci Istria Gran Fonda, devetoj stanici UCI Gran Fondo Seriesa, vrijediti i u ukupnom poretku biciklista koji će se boriti za svoje mjesto među elitom na SP-u u Škotskoj. Po 25 posto najuspješnijih natjecatelja u svakoj kategoriji (ne računajući profesionalne bicikliste koji se natječu izvan konkurencije) osigurat će svoje mjesto na završnici u Škotskoj što će ionako uzbudljivoj utrci dati i dodatnu natjecateljsku draž.


Osim glavne utrke u dva formata (Gran Fondo i Medio Fondo), natjecatelji će po prvi puta u Hrvatskoj imati priliku okušati se i u Time Trial-u, kronometru, odnosno vožnji "na vrijeme". Individualni Time Trial će se održati u petak 14. travnja s početkom u 15:00 sati.


Pravi izazov sprema se 15. travnja 2023., u subotu u Umagu – na dionicama za odvažne i kondicijski spremnije bicikliste. Natjecatelji su mogli birati između 94 km duge dionice Istria Medio Fondo i 119 km duge dionice Istria Gran Fondo. Dionice prolaze sjeverozapadnim i središnjim dijelovima istarskog poluotoka te vas vraćaju natrag u Umag. Obje dionice start i cilj imaju pokraj atraktivnog turističkog kompleksa Stella Maris Resort, tik uz umaški ATP stadion Gorana Ivaniševića. Start je planiran u subotu, 15. travnja 2023. godine, s početkom u 09:00 sati, dok je svečana dodjela nagrada pobjednicima predviđena od 13:00 sati.


Bogat popratni program u 2023. nudi zanimljive brandove u Expo zoni, dječji program i bogatu gourmet ponudu te ono najvažnije - odličnu atmosferu. Upravo najmlađe u subotu očekuju posebna uzbuđenja jer je za njih organizirana vožnja iz centra Umaga do Stella Marisa. Start je u 9:30 sati ispred Istarske kreditne banke, a mogu sudjelovati mališani od 6 do 12 godina. Kids Program se nastavlja u Stella Marisu od 11:30 sati kad će započeti kreativne radionice i zabavne aktivnosti za djecu poput trke na prstenac i testiranja spretnosti u vožnji bicikla, a za sve željne dodatne zabave tu će biti i popularni napuhanci.


Istria Granfondo vrhunski je biciklistički spektakl koji će okupiti veliki broj sportaša i ljubitelja sporta u Umagu. Ukoliko uzmemo u obzir i 2.200 trkača na ultartail utrci „Istria 100 by UTMB“, nadolazećeg vikenda u Umagu možemo očekivati pravu sportsku „bombu“, punu aktivnosti i zabave.

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji