Icon home
Novosti
Odabrana novost
Pokrenuta investicija izgradnje kružnog toka kod Valice
Projekti
24.04.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Pokrenuta investicija izgradnje kružnog toka kod Valice
Projekti
24.04.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Gradu Umagu, gradu koji se kontinuirano razvija i raste, na prvom je mjestu sigurnost građana. Stoga, sve napore ulaže u postizanje visoke razine opće sigurnosti, kvalitete i sveopćeg boljitka zajednice. Sigurnost u prometu jedan je od segmenata koji za Grad Umag ima posebnu važnost. Obzirom da je upravo sigurnost u prometu bila na vrlo niskoj razini na raskrižju koje od naselja Valica vodi u naselje Kanegra, na županijskim cestama ŽC5214 te ŽC5001, obaveza je bila upravo Županijske uprave za ceste Istarske županije izgraditi rotor koji bi znatno povećao sigurnost i prometni tok. Kako dugogodišnji problem nije riješen ni po upućenoj peticiji brojnih građana s navedenog područja, Grad Umag se odlučio pokrenuti projekt izgradnje kružnog toka Valica i sufinancirati s čak 50% investicije ne bi li se konačno riješio ovaj veliki problem u prometu, čime je ponovno pokazao širu solidarnost i brigu.

imageLoader

Naime, Grad Umag već nekoliko godina čeka rješenje preostalog dijela sufinanciranja kako bi se projekt konačno pokrenuo. Na sveopće zadovoljstvo Grada Umaga, ali prvenstveno građana koji žive na navedenom području, postignut je dogovor te je započeta izgradnja dugo željenog prometnog rješenja. Investicija u sveukupnoj vrijednosti od 650 tisuća kuna, bit će sufinancirana u 50%-tnom iznosu od strane Grada Umaga, gotovo 35% od strane Županijske uprave za ceste Istarske županije te preostalih 15%-tak posto od strane Grada Buja. Riječ je o privremenom kružnom toku koji prethodi projektu rekonstrukcije navedenih županijskih cesta na ovom području, a koji će uključivati izgradnju konačnog kružnog toka. Osim 325 tisuća kuna, Grad Umag ulaže i dodatnih 50 tisuća kuna u postavljanje javne rasvjete na području budućeg kružnog toka s ciljem dodatnog povećanja prometne sigurnosti.

imageLoader

Realizacijom navedenog projekta bit će učinjen korak dalje u osiguravanju sigurnosti prometovanja na području Valice te biti povećana kvaliteta prometa i komunikacije na ovom području. Izvođač investicije je tvrtka Istarske ceste d.o.o., kraj iste je predviđen za konac lipnja, otkako će naši sugrađani i turisti konačno prometovati uz najviši stupanj sigurnosti.


expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji