Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu osnovana Udruga za zaštitu životinja „Goldi“
Ostalo
21.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu osnovana Udruga za zaštitu životinja „Goldi“
Ostalo
21.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Životinje, kao i ljudi, zaslužuju svoja prava, one osjećaju, vesele se i tuguju. Ova nevina bića zaslužuju sigurnost i bezbrižan život. Kako bi ih čim više zaštitili i osigurali im što kvalitetniji život, u Umagu je osnovana nova udruga, Udruga za zaštitu životinja „Goldi“, kao svojevrstan slijednik bivše Udruge „Oaza“.


Udruga „Goldi“ raznim će kanalima provoditi informiranje građana o udomljavanju, o načinu ophođenja kod zlostavljanih i napuštenih životinja te o metodama pomoći u raznim situacijama s kojima se zajednica susreće po pitanju životinja.


Obzirom da Grad Umag već duži niz godina potiče dizanje svijesti o zaštiti životinja te je dosad činio sve što je u njegovoj ingerenciji i moći kao instituciji, kako bi se minimizirao problem napuštenih i zlostavljanih životinja u gradu, veseli nas činjenica da su vrijedne i ljubavi pune volonterke, osnovale Udrugu „Goldi“ s kojom će Grad Umag zajedničkim snagama znatno doprinijeti rješavanju ovog dugogodišnjeg problema.


Prilikom zadnjih izmjena prostorno-planske dokumentacije, Grad Umag je predvidio lokaciju za izgradnju skloništa za životinje čime će se nastaviti sa sustavnim rješavanjem problema napuštenih i zlostavljanih životinja.


Krajnji cilj Udruge je poticanje udomljavanja, ukidanje bilo kojeg oblika zlostavljanja, mučenja i eksploatacije životinja od strane ljudi, uvažavanje prava životinja te postizanje održivog načina življenja za opće dobro. Udruga je u svoj dugoročni plan djelovanja uvrstila i suradnju s javnim institucijama na nacionalnoj i lokalnoj razini, suradnju sa srodnim udrugama iz inozemstva, javne manifestacije u cilju promocije Udruge, poticanje i educiranje javnosti o važnosti kastracije kućnih ljubimaca, kao i mnoge druge aktivnosti.


U radu Udruge trenutno aktivno djeluju 3 volonterke. Stoga, ovim putem pozivamo sve ljubitelje životinja koji žele pomagati napuštenim i zlostavljanim životinjama na području Umaga, svojim radom i educiranjem javnosti poboljšati kvalitetu njihovih života, da se obrate Udruzi te se uključe u njezin rad. Svojim volonterstvom i ljubavlju prema životinjama, budite karika u ostvarenju misije Udruge – dati im priliku za sigurniji, bolji i bezbrižniji život. 


Kontakt Udruge „Goldi“:

udruga.goldi@gmail.com

expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji