Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag domaćin konferencije cITy Upgrade
Gospodarstvo
05.07.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag domaćin konferencije cITy Upgrade
Gospodarstvo
05.07.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Digitalizacija javnih usluga koje podižu kvalitetu života građana bila je tema konferencije cITy Upgrade, a koja je u Umagu tijekom 1. i 2. srpnja 2021. okupila gotovo 100 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Kroz niz prezentacija i rasprava ključnih sudionika digitalne tranzicije u gradovima razmijenjena su iskustva i znanja.


Na samom početku konferencije, 1. srpnja, gradonačelnik Bassanese je u ulozi domaćina pozdravio sve prisutne te predstavio desetogodišnji razvoj Umaga uz kraću video prezentaciju.


Uslijedilo je predavanje Fernanda de Pablo Martina, direktora Digitalnog ureda Grada Madrida, koji je govorio o planovima za oporavak te svim digitalnim rješenjima koja su na raspolaganju građanima Madrida, dok je kraj prvog dana konferencije obilježila panel rasprava gradonačelnika četiriju najvećih hrvatskih gradova, Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke.


Drugog konferencijskog dana organizirana su predavanja i 3 panela uz sudjelovanje državnih dužnosnika i ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak. Govorilo se o razvoju digitalnih servisa države, razvoju digitalnih alata i sustava tijekom krize te o izazovima upravljanja gradovima tijekom krize, kao i o ulozi digitalnih tehnologija tijekom pandemije.


Ovakva forma susreta čelnih ljudi i predstavnika gradova cijele RH predstavlja iznimno važnu metodu razmjena iskustava, prikupljanja informacija iz raznih državnih institucija i jedinica lokalnih samouprava te svojevrsni brain storming u smjeru napretka, razvoja i stvaranja boljih uvjeta za cjelokupnu zajednicu.

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji