Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag domaćin konferencije cITy Upgrade
Economia
05.07.2021.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag domaćin konferencije cITy Upgrade
Economia
05.07.2021.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Digitalizacija javnih usluga koje podižu kvalitetu života građana bila je tema konferencije cITy Upgrade, a koja je u Umagu tijekom 1. i 2. srpnja 2021. okupila gotovo 100 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Kroz niz prezentacija i rasprava ključnih sudionika digitalne tranzicije u gradovima razmijenjena su iskustva i znanja.


Na samom početku konferencije, 1. srpnja, gradonačelnik Bassanese je u ulozi domaćina pozdravio sve prisutne te predstavio desetogodišnji razvoj Umaga uz kraću video prezentaciju.


Uslijedilo je predavanje Fernanda de Pablo Martina, direktora Digitalnog ureda Grada Madrida, koji je govorio o planovima za oporavak te svim digitalnim rješenjima koja su na raspolaganju građanima Madrida, dok je kraj prvog dana konferencije obilježila panel rasprava gradonačelnika četiriju najvećih hrvatskih gradova, Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke.


Drugog konferencijskog dana organizirana su predavanja i 3 panela uz sudjelovanje državnih dužnosnika i ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak. Govorilo se o razvoju digitalnih servisa države, razvoju digitalnih alata i sustava tijekom krize te o izazovima upravljanja gradovima tijekom krize, kao i o ulozi digitalnih tehnologija tijekom pandemije.


Ovakva forma susreta čelnih ljudi i predstavnika gradova cijele RH predstavlja iznimno važnu metodu razmjena iskustava, prikupljanja informacija iz raznih državnih institucija i jedinica lokalnih samouprava te svojevrsni brain storming u smjeru napretka, razvoja i stvaranja boljih uvjeta za cjelokupnu zajednicu.

expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia