Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag Grad Sporta: Svečano otvorenje rekonstruirane Sportske dvorane u Stella Marisu i obilježavanje 70 godina rukometa na Umaštini
Sport
16.03.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag Grad Sporta: Svečano otvorenje rekonstruirane Sportske dvorane u Stella Marisu i obilježavanje 70 godina rukometa na Umaštini
Sport
16.03.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Umaški su sportaši večeras, 16. ožujka 2024. godine, imali višestruki povod za slavlje – dupkom ispunjena obnovljena sportska dvorana svečano je predana na korištenje umaškim sportskim klubovima te svim sportašicama i sportašima. Čast prve utakmice na novim parketima pripala je Rukometnom klubu Umag i derbiju RK Umag – RK Buzet, a kojim je ujedno i obilježena 70. godišnjica rukometa na Umaštini.


Sportsko je slavlje započelo u 18:15 sati na terenu, u prisustvu gradonačelnika Grada Umaga Vilija Bassanesea, predstavnika IKB-a Umag (kao dugogodišnjeg sponzora RK Umag) Ivana Rogića te proslavljenog Line Červara, kao i niza bivših i sadašnjih rukometaša, među kojima i Ivano Balić. Kao gost slavlju prisustvovao je i Slavko Rasberger, naš sugrađanin koji već dugi niz godina predstavlja simbol umaškog sporta.


Prigodnim zahvalnicama, dresovima RK Umaga onima koji su najviše doprinijeli razvoju rukometa na našem području te kratkim obraćanjem predsjednika RK Umag Marina Buvinića, obilježen je dan koji će zasigurno ostati dugo u pamćenju, a koji predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranog i sustavnog ulaganja u sport u gradu koji je, opravdano, postao simbolom sporta i aktivnog druženja.


Grad Umag je pokrenuo proceduru kojom će obnovljena sportska dvorana u Stella Marisu nositi ime našeg cijenjenog profesora Jurja Radovčića, rukometne legende, ali prije svega velikog čovjeka i profesora koji je odgojio generacije naših sugrađana. U tu čast i spomen, sportska dvorana u Stella Marisu, koja je i doslovno rukometni dom, ponosno će nositi njegovo ime profesora.


Naime, Grad Umag već dugi niz godina sustavno ulaže u podizanje kvalitete sportske infrastrukture, dajući pritom veću motivaciju i bolje uvjete svojim sportašima i rekreativcima prilikom treniranja i natjecanja. Visoku kvalitetu potvrđuju i brojni sportski klubovi koji svake godine pune sportske terene tijekom zimskih i ljetnih priprema, što Umag podiže visoko na ljestvici jednih od najpoželjnijih sportskih destinacija u Europi.


Tako je prije par mjeseci krenuo projekt sanacije i rekonstrukcije Sportske dvorane u Stella Marisu, a koja je otvorena davne 1979. godine povodom rukometnog Kupa veterana. Glavni cilj projekta bio je poticanje razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanje javnih potreba u sportu na području Umaga. Okoliš sportske dvorane „Stella Maris“ je dovršen, a interijeri potpuno renovirani. Najzahtjevniji radovi odnosili su se na sanaciju temeljnih podloga, zamjenu poda i sportske drvene podloge te postavljanje najmodernije sportske podloge od trenutno najkvalitetnijeg materijala za sportski teren.


Nadalje, obnovljeni su prostori te je nabavljena nova sportska oprema, što će svakako unaprijediti zdravstvenu sigurnost igrača i kvalitetu bavljenja raznim sportovima, dok će se u narednom periodu nastaviti sa sanacijom fasade i krova kako bi se došlo do energetski učinkovitije, samo-održivije dvorane.


Ukupna vrijednost radova rekonstrukcije i sanacije Sportske dvorane Stella Maris iznosila je oko 400.000,00 eura osiguranih iz Proračuna Grada Umaga.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji