Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Nastavak ulaganja u umašku rivu za ljepšu vizuru Umaga
Projekti
14.03.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Nastavak ulaganja u umašku rivu za ljepšu vizuru Umaga
Projekti
14.03.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru niza investicija na području grada Umaga, jučer, 13. ožujka krenuli su radovi na nastavku uređenja umaške rive. Zahvat radova obuhvaća trasu šetališta od uređenog prostora ispred sjedišta IKB-a pa sve do polovine umaškog zaljeva. Radovi će se odvijati u dva terminska roka. Prvi dio je predviđen da bude spreman za turističku sezonu, dok će se s drugim dijelom nastaviti nakon iste.


Planirani su radovi na sanaciji erozijom oštećenog obalnog zida, popločenja šetališta kamenom s izvedbom kontinuirane betonske klupe obložene kamenom. Tako će umaška riva uz zaljev ubrzo imati uniformiran elegantan izgled te, uz park Humagum, šetnici dati dodatnu dozu ljepote i uređenosti. Radove izvodi gospodarski subjekt Godina gradbeništvo in druge storitve d.o.o., a stručni nadzor obavlja gospodarski subjekt Učka Konzalting d.o.o.


Navedeni se radovi nadovezuju na strateški projekt uređenja umaške rive, koji čini sastavni dio dugoročnog Plana razvoja grada Umaga, a koji uključuje i projekt uređenja cjelokupnog umaškog centra. Nakon izgrađenog Trga 1. svibnja, uređenog parka Humagum u sklopu kojeg se nalazi i prekrasan mediteranski park, novouređenog dijela umaške rive od parka Luciana Delbianca do šetališta Vladimira Gortana, nastavlja se s uređenjem umaške rive, čime će cijela trasa u duljini 2 km poprimiti univerzalni, elegantan izgled. Ukoliko pridodamo i stratešku investiciju izgradnje nove zelene tržnice u samom “srcu“ Umaga, sve ukazuje na činjenicu kako će Umag ubrzo poprimiti još ljepšu te privlačniju vizuru i izgled.


Gradska riva predstavlja ogledalo primorskih gradova, kako za građane, tako i za sve posjetitelje. S izgradnjom i rekonstrukcijom rive započelo se prije 11 godina, a svake se godine kontinuirano u istu ulaže i gradi. Radi se o projektnoj fazi koja će u cijelosti promijeniti vizuru obale, nudeći Umagu dodatnu dozu posebnosti, ljepote, suvremenosti i elegancije.

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji