Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag objavio natječaj za stipendije do čak 5.000,00 eur godišnje
Obrazovanje
16.10.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag objavio natječaj za stipendije do čak 5.000,00 eur godišnje
Obrazovanje
16.10.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag je danas objavio natječaje za redovne stipendije te one za deficitarna zanimanja, a koje će iznositi i do rekordnih 5.000,00 eur godišnje. Grad Umag se, ne bi li privukao studente iz cijele Hrvatske za deficitarna zanimanja u javnom sektoru na području grada Umaga, prije 3 godine odlučio uvesti stipendije za zanimanja za koje postoji velika potražnja na našem području.


Za obrazovnu godinu 2023./2024. bit će dodijeljeno ukupno 37 stipendija studentima s prebivalištem na području Republike Hrvatske koji su upisali studije za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Umag. Deficitarna zanimanja na području grada Umaga obuhvaćaju studije medicine, sestrinstva, ranog i predškolskog odgoja, razredne nastave, matematike-nastavnički smjer, biologije-nastavnički smjer, informatike-nastavnički smjer, engleskog jezika-nastavnički smjer, politehnike-nastavnički smjer, kemije-nastavnički smjer, geografije-nastavnički smjer, edukacijske rehabilitacije te socijalnog rada. Stipendije će se kretati od 4.000,00 eur do 5.000,00 eur godišnje, ovisno o deficitarnom zanimanju.


Posebnost umaških stipendija jest da su iste dostupne svim studentima s područja Hrvatske, a ne samo grada Umaga, uz uvjet da na području grada Umaga rade onoliko godina koliko su primali stipendije. Grad Umag će studentima nakon završetka studija i zapošljavanja u Umagu, kroz poticajne mjere bodovanja, omogućiti kupnju POS-stanova što predstavlja, uz postojeću mjeru besplatnih vrtića, konkretan način osiguravanja uvjeta i perspektive za mlade obitelji čija su zanimanja na korist cijele zajednice.


Što se tiče redovnih stipendija, u akademskoj godini 2023./2024. Grad Umag će dodijeliti najviše deset stipendija za studente druge i treće godine preddiplomskih i stručnih studija, studente 4., 5. i 6. godine integriranih (preddiplomskih i diplomskih), sveučilišnih studija, te studente 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih te specijalističkih diplomskih studija, kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu za zanimanja koja nisu kvalificirana kao deficitarna od javnog interesa za Grad Umag. Iznos ovih stipendija određuje se umnoškom broja ostvarenih bodova studenta i vrijednosti boda za izračun visine stipendije odredit će se naknadno.


Natječaj se nalazi na sljedećoj poveznici: 

https://umag.hr/obavjesti/obavijest-o-raspisivanju-natjecaja-za-dodjelu-stipendija-studentima-za-2023-2024-godinu-611

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji