Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag objavio natječaj za stipendije do čak 5.000,00 eur godišnje
Educazione
16.10.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag objavio natječaj za stipendije do čak 5.000,00 eur godišnje
Educazione
16.10.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag je danas objavio natječaje za redovne stipendije te one za deficitarna zanimanja, a koje će iznositi i do rekordnih 5.000,00 eur godišnje. Grad Umag se, ne bi li privukao studente iz cijele Hrvatske za deficitarna zanimanja u javnom sektoru na području grada Umaga, prije 3 godine odlučio uvesti stipendije za zanimanja za koje postoji velika potražnja na našem području.


Za obrazovnu godinu 2023./2024. bit će dodijeljeno ukupno 37 stipendija studentima s prebivalištem na području Republike Hrvatske koji su upisali studije za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Umag. Deficitarna zanimanja na području grada Umaga obuhvaćaju studije medicine, sestrinstva, ranog i predškolskog odgoja, razredne nastave, matematike-nastavnički smjer, biologije-nastavnički smjer, informatike-nastavnički smjer, engleskog jezika-nastavnički smjer, politehnike-nastavnički smjer, kemije-nastavnički smjer, geografije-nastavnički smjer, edukacijske rehabilitacije te socijalnog rada. Stipendije će se kretati od 4.000,00 eur do 5.000,00 eur godišnje, ovisno o deficitarnom zanimanju.


Posebnost umaških stipendija jest da su iste dostupne svim studentima s područja Hrvatske, a ne samo grada Umaga, uz uvjet da na području grada Umaga rade onoliko godina koliko su primali stipendije. Grad Umag će studentima nakon završetka studija i zapošljavanja u Umagu, kroz poticajne mjere bodovanja, omogućiti kupnju POS-stanova što predstavlja, uz postojeću mjeru besplatnih vrtića, konkretan način osiguravanja uvjeta i perspektive za mlade obitelji čija su zanimanja na korist cijele zajednice.


Što se tiče redovnih stipendija, u akademskoj godini 2023./2024. Grad Umag će dodijeliti najviše deset stipendija za studente druge i treće godine preddiplomskih i stručnih studija, studente 4., 5. i 6. godine integriranih (preddiplomskih i diplomskih), sveučilišnih studija, te studente 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih te specijalističkih diplomskih studija, kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu za zanimanja koja nisu kvalificirana kao deficitarna od javnog interesa za Grad Umag. Iznos ovih stipendija određuje se umnoškom broja ostvarenih bodova studenta i vrijednosti boda za izračun visine stipendije odredit će se naknadno.


Natječaj se nalazi na sljedećoj poveznici: 

https://umag.hr/obavjesti/obavijest-o-raspisivanju-natjecaja-za-dodjelu-stipendija-studentima-za-2023-2024-godinu-611

Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia