Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag: Radni sastanak APN-a, izvođača radova i Grada Umaga u okviru zadnje faze izgradnje četvrte POS zgrade
Projekti
26.07.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag: Radni sastanak APN-a, izvođača radova i Grada Umaga u okviru zadnje faze izgradnje četvrte POS zgrade
Projekti
26.07.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Izgradnja četvrte, najveće zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Istri, u koju će već početkom naredne godine oko 250 sugrađana useliti u svoje nove domove, privodi se kraju. Naime, radovi na izgradnji POS zgrade, za koju je u lipnju 2021. godine svečano položen kamen temeljac, planiraju se odvijati do kraja 2022. godine. Danas, 26. srpnja 2022. godine u umaškoj je POS zgradi održan radni sastanak predstavnika APN-a, izvođača radova i Grada Umaga, koji su iskoristili priliku obići zgradu koja će ubrzo biti spremna za useljavanje novih stanara.


Nova POS zgrada sadrži 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601,00 m2, a sastoji se od 6 nadzemnih etaža, dva ulaza, 2 stubišta i 2 lifta. Na osnovu zahtjeva i usuglašenih potreba sugrađana gradi se 18 1,5-sobnih stanova, 13 2-sobnih stanova, čak 31 2,5-sobni stan te 20 3-sobnih stanova i 2 3,5-sobna stana. Prodajna cijena stana iznosi 1.300,00 EUR/m2 plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a. Nakon nekontroliranog rasta cijena nekretnina na tržištu ovo je još jedna potvrda da je poticana stanogradanja jedan od najvrjednijih projekta za mlade na području grada Umaga.


Trenutno je u tijeku faza postavljanja visokokvalitetne toplinske izolacije fasade, 10 cm kamene vune, koja predstavlja visoku razinu izolacije u okviru energetske učinkovitosti. Navedeni segment uvelike utječe na dugoročnu uštedu troškova stanara.


„U Umagu do sada izgrađeno ukupno 122 stana, što će, s ovih novih 84, rezultirati s ukupno 206 stanova. Po navedenom smo vodeći grad i primjer dobre prakse u Istri zajedno, na što smo izuzetno ponosni. Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji. I tu nećemo stati, već naprotiv, jer po završetku izgradnje ove zgrade započinjemo s aktivnostima na izgradnji iduće, pete po redu. Nećemo stati s projektom poticane stanogradnje sve dok postoje opravdani zahtjevi mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja odabirom poticane stanogradnje. Pitanje mladih je pitanje opstojnosti i održivosti zajednice te jedan od temeljnih motiva ostanka u našem Umagu“ naglašava umaški gradonačelnik Bassanese.


Svi podnositelji Zahtjeva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje, koji u prvom krugu nisu bili u mogućnosti odabrati odgovarajući stan, a potpisali su Izjavu da i dalje ostaju na Listi reda prvenstva, pozvani su na drugi krug odabira stanova, koji će biti održan 28. i 29. srpnja 2022. u Gradskoj vijećnici Grada Umaga, prema točno utvrđenom rasporedu i satnici. Obavijest se nalazi na sljedećoj poveznici: https://umag.hr/obavjesti/poziv-drugi-krug-odabira-stana-podnositeljima-zahtjeva-za-kupnju-stana-po-programu-drustveno-poticane-stanogradnje-506.


Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Pokretanjem četvrte, a ubrzo i pete po redu zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, Grad Umag na najbolji način potiče razvoj demografije te podiže kvalitetu života svoje zajednice. Projekt stanova za mlade obitelji je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost i daje perspektivu.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji