Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag: U tijeku jedna od najznačajnijih investicija – tržnica
Projekti
29.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umag: U tijeku jedna od najznačajnijih investicija – tržnica
Projekti
29.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Kroz strateške projekte za 2024. godinu, u fokusu interesa je razvoj grada usmjeren na održivi nastavak kontinuiranog podizanja kvalitete života naše zajednice. Krajem 2023. godine je tako Grad Umag započeo realizaciju jednog od najvećih projekata u samom srcu Umaga - izgradnje nove, suvremene i ekološki usmjerene zelene tržnice.


Strateškom investicijom izgradnje nove tržnice, vrijedne 3,2 milijuna EUR, Umag će dobiti novu, suvremenu tržnicu, što će znatno utjecati na atraktivnost samog centra grada, a ujedno će biti potaknut razvoj ruralnog turizma. Sam će izgled centra grada s novom tržnicom biti znatno promijenjen, a funkcionalnost će se podići na višu razinu, razinu jednog razvijenog modernog europskog grada.


Nova će se gradska tržnica nalaziti na istoj lokaciji kao i dosadašnja, u samom centru grada, na parceli površine 2.247 m2. Bit će natkrivena te time zaštićena, čime će biti zadovoljeni kvalitetniji uvjeti izlaganja i prodaje proizvoda, a lokalni će poljoprivrednici dobiti bolje uvjete plasmana svojih proizvoda, veći povrat uloženog rada, kao i dodatni poticaj za daljnji rad.


Tržnica će se sastojati od natkrivenog otvorenog prostora s prodajnim stolovima te zatvorenim prodajnim punktovima raspoređenim po obodu čestice. Na krovu tržnice će se izgraditi foto-naponska elektrana čime će se osigurati električna energija za potrebe tržnice. Rekonstrukcija uključuje i uređenje partera te sadnju zelenila po rubovima, a predviđena su i dva mala ugostiteljska lokala.


Predviđeni rok izgradnje nove tržnice je polovica 2024. godine, kad će naši sugrađani i brojni posjetitelji Umaga moći uživati u novouređenom „srcu“ grada te kupovati lokalno voće i povrće, kao i proizvode naših proizvođača.


Tržnica, kao i u svakom malom gradu, predstavlja centralno mjesto susretanja na kojem se, osim trgovine namirnica, odvija i socijalni život te se s pravom i naziva „dušom grada“. Izgradnjom nove tržnice grada Umag će svojim sugrađanima osigurati modernu novu tržnicu koja će svojim izgledom i funkcionalnošću biti mjesto susretanja, druženja i ugodne kupovine, te neizbježno predstavljati dio svakodnevnog života građana Umaga.

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji