Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Upisi svih prvašića na području Istarske županije od ove godine vršit će se elektroničkim putem
Obrazovanje
01.02.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Upisi svih prvašića na području Istarske županije od ove godine vršit će se elektroničkim putem
Obrazovanje
01.02.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Istarska županija, koja je osnivač 25 osnovnih škola, u suradnji s gradovima osnivačima osnovnih škola Pulom, Rovinjom, Porečom, Umagom, Labinom i Pazinom, od ove godine počinje s provođenjem upisa u prvi razred osnovne škole elektroničkim putem korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.


Prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole u sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se 22. veljače 2024. godine i bit će otvorene sve do 31. ožujka 2024. godine. Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama se otvaraju ranije, od 15. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.


Preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ roditelji će moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta, a u sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave, roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Ujedno, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području. Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.


S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.


Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.Izvor teksta: www.istra-istria.hr

Izvor fotografije: www.freepik.com

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji