Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
„Umagični blagdani“ i ove godine osiguravaju dobru atmosferu i pregršt evenata
Manifestacije
24.11.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
„Umagični blagdani“ i ove godine osiguravaju dobru atmosferu i pregršt evenata
Manifestacije
24.11.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Dvanaesto izdanje tradicionalne umaške božićne manifestacije „Umagični blagdani-Natale Umagico“ i ove će godine nuditi dobru atmosferu od 16. prosinca 2022. godine, pa sve do 01. siječnja 2023. godine, nudeći svakodnevno pregršt događaja, od koncerata, predstava, plesa, kino projekcija pa sve do vrhunske gastro ponude koja će se savršeno stopiti s raznovrsnom ponudom pića na Umagičnim kućicama. Ova „Umagična bajka“ u organizaciji Grada Umaga, Ustanove Festum i Turističke zajednice grada Umaga, uz potporu hotelske kompanije Plava Laguna d.d., i ove će godine ponuditi program za sve ukuse i generacije te unijeti visoku koncentraciju Božićne čarolije u naš grad.


Program Umagičnih blagdana predstavile su na konferenciji za medije 24. studenog 2022. godine Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković iz Ustanove Festum, najavljujući sve detalje programa te brojna iznenađenja tijekom Adventa.


Umagični trg, naziv kojeg Trg 1. svibnja dobiva tijekom ove adventske manifestacije, u bajkovitim će kućicama brojnim posjetiteljima pružati bogatu ponudu slatkih i slanih delicija koje će zasigurno zadovoljiti sve ukuse, a ovim brojnim gastro iznenađenjima zasigurno nitko neće moći odoljeti.


Umagične će kućice svakim danom trajanja Umagičnih blagdana svoja vrata otvarati od 10:00 sati ujutro te posjetitelje zagrijavati tijekom cijeloga dana. U periodu Umagičnih blagdana publiku će dodatno zabaviti i oduševiti izvanredni izvođači koji će na Umagičnom trgu i Umagičnoj dvorani ponuditi trinaest koncerata, a koji će uz dvije plesne manifestacije, kino projekciju, druženje s Djedom Božićnjakom te vrhunskom gastro ponudom, na najljepši način zaokružiti ovu umašku Božićnu bajku.


Večernji će program manifestacije otvoriti grupa „Mauro Staraj & La Banda“ u petak, 16. prosinca, a već nam u subotu stižu naši članovi benda „Pop Gunz“ uz uvijek atraktivan repertoar. Subotnja večer u Umagičnoj dvorani, odnosno Kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“, priređuje prekrasan baletni spektakl „Orašar“ u produkciji Plesnog centra Carlotta Grisi, nakon čega se brojna publika upućuje na Umagični trg na kojem nikako ne smije propustiti fantastičan koncert „Super Cover Band-a“. Prva je nedjelja rezervirana za koncert jedinstvene grupe „Febra“, dok će u večernjim satima Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići pripremiti prekrasan Božićni koncert za pamćenje.


Četvrtak, 22. prosinca, Umag ugošćuje jednog od najljepših muških glasova hrvatske estrade, Jacquesa Houdeka, koji će, uz klavir i violinu, Umagičnu dvoranu ispuniti Božićnom čarolijom. Narednoga dana nam u Umagičnu dvoranu stiže predstava za djecu „Noć prije Božića“ u produkciji Teatra Naranča, dok navečer na Umagični trg stižu fantastični „Mejaši“ koji će na svoj jedinstveni način rasplesati brojnu publiku. Za najmlađe nam stiže dugo iščekivani Djed Božićnjak s kojim će se djeca moći družiti i zabaviti se. Badnjak će već tradicionalno prirediti pregršt događaja na Umagičnom trgu, počevši od jutra, kad će predstavnici Grada Umaga i Turističke zajednice Umag građanima dijeliti bakalar i Kalendare Grada Umaga za 2023., dok će ih s pozornice zabavljati zabavni bend „Bukaleta“. Najmlađe će opet ovdje dočekati Djed Božićnjak uz slatka iznenađenja. Badnje će večer biti u tonu vrhunske zabave i plesa uz „Fun Box Band“ koji će krenuti u s koncertom u 22:00h, te uz pauzu tijekom Polnoćke, nastaviti do sitnih jutarnjih sati.


Umagični blagdani nastavljaju 26. prosinca uz energičnu atmosferu i tradicionalnu HO HO HO run utrku u organizaciji SRD Olimpik, koju ljubitelji zdravog i aktivnog života ni ove godine nikako ne smiju propustiti. Nakon proglašenja pobjednika, slijedi koncert Tedija Grubice i Medeje Market Sindik, a u 18:00h svi selimo u Umagičnu dvoranu uz filmsko remek djelo „Avatar 2: Put vode“.


U petak, 30. prosinca, u jutarnjim satima Umagični će trg svojim prekrasnim glasovima obogatiti članice vokalne ženske skupine „Ad Libitum“, a večer nam priređuje jedinstveni Winter Latino Party na kojem svi ljubitelji latino-američkih plesova mogu pokazati svoje plesno umijeće. Za fantastičan glazbeni repertoar bit će zadužen DJ Fabris.


A, u Novu 2023. godinu uvest će nas mladi, popularan glazbenik, koji se trenutno nalazi na uzlaznoj putanji svoje karijere, a koji posljednjih godina puni sve dvorane i koncertne prostore Hrvatske i Slovenije. Stiže nam Luka Basi, koji će nas popularnim zabavnim repertoarom na najljepši i najzabavniji način uvesti u Novu godinu, a točno u ponoć nebo će obasjati spektakularni vatromet kojeg se nikako ne smije propustiti. Atmosferu će prije koncerta zagrijati energičan DJ Shurki, koji će nakon Luke i zaključiti ovu fantastičnu večer.


Prvi dan u Novoj godini predstavljat će i posljednji dan Umagičnih blagdana. Tako će uz Umagične kućice i njihovu ponudu, u 11:00 sati na Umagičnom trgu zasvirati i zapjevati naša uvijek dobrodošla grupa „The Molly“, dok će tijekom koncerta svoj start na Umagičnom trgu imati biciklisti novogodišnje biciklijade u organizaciji BK Umag, kojom se Nova godina započinje u zdravom i aktivnom duhu. A, kako se kaže, kakav je prvi dan u godini, takav će biti i ostatak.


Ovogodišnje dvanaesto izdanje Umagičnih blagdana zasigurno neće posjetitelje ostaviti ravnodušnima, jer bogat će program nedvojbeno zadovoljiti ukuse i želje svih malih i velikih posjetitelja. Stoga, dođite te postanite i vi dio ove umaške Božićne bajke!

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji