Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Obavijesti
Odabrana obavijest
Neaktivno
Potpora umirovljenicima s niskim primanjima (božićnica) - obavijest
Ostale informacije
28.10.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook

Grad Umag će, unatoč smanjenju prihoda proračuna, uzrokovanim globalnom krizom izazvanom širenjem zaraze virusom SARS-CoV-2 (uzročnikom bolesti COVID-19), i ove godine isplatiti godišnju potporu umirovljenicima s niskim primanjima (božićnicu).

Božićnica će biti isplaćena umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet (5) godina prije dana podnošenja zahtjeva, a kojima je mirovina (ostvarena u RH ili inozemstvu) jedini izvor osobnih prihoda. Umirovljenici koji imaju u vlasništvu ili suvlasništvu kuću, stan ili drugu nekretninu koja im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba, a čijim bi se stavljanjem u promet mogli ostvariti ili se ostvaruju dodatni prihodi od imovine i imovinskih prava, ne mogu ostvariti potporu.

Potporu umirovljenicima s niskim primanjima mogu ostvariti umirovljenici samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 2.000,00 kuna, odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 4.000,00 kuna mjesečno.

U umirovljeničkoj zajednici u kojoj su oba supružnika umirovljenici i u kojoj ukupni prihodi ne prelaze iznos od 4.000,00 kuna mjesečno, potporu može ostvariti samo umirovljenik s mirovinom manjom od 2.000,00 kuna. Ako oba umirovljenika imaju mirovine jednake ili manje od 2.000,00 kuna, potporu mogu ostvariti oba.

Visina potpore umirovljenicima s niskim primanjima utvrđuje se u iznosu od:

- 4.000,00 kuna → korisnicima čiji su ukupni mjesečni prihodi jednaki ili manji od 1.000,00 kuna po članu umirovljeničkog kućanstva,

- 2.500,00 kuna → korisnicima čiji ukupni mjesečni prihodi po članu umirovljeničkog kućanstva iznose od 1.000,01 do 1.500,00 kuna,

- 1.000,00 kuna godišnje → korisnicima čiji ukupni mjesečni prihodi po članu umirovljeničkog kućanstva iznose od 1.500,01 do 2.000,00 kuna mjesečno.

Zahtjevi za potporu se mogu preuzeti ili na internetskim stranicama Grada Umaga ili na ulasku u zgradu gradske Uprave, na adresi Trg slobode 7.

Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do petka, 4. prosinca 2020. godine, osobnom predajom ili digitalno, putem sustava e-obrasci koji se nalazi na web stranici Grada Umaga.

Za sve korisnike koji zahtjev žele predati osobno u pisarnicu Grada, obrazac zahtjeva nalazi se u nastavku, a korisnici koji žele zahtjev predati digitalnim putem mogu OVDJE.

Nepotpuni zahtjevi i zahtjevi predani nakon 4. prosinca 2020. godine neće se razmatrati.


Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji