Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Za poduzetnike
Novosti
Odabrana novost
3. sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga: Doneseno niz važnih odluka za razvoj grada Umaga, napose gospodarstva
Projekti
15.10.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za poduzetnike
Novosti
Odabrana novost
3. sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga: Doneseno niz važnih odluka za razvoj grada Umaga, napose gospodarstva
Projekti
15.10.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U Gradskoj je vijećnici Grada Umaga jučer, 14. listopada 2021. godine, održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga, na kojoj se raspravljalo o 19. točaka dnevnog reda. Sjednica se prenosila uživo putem službene Facebook stranice Grada Umaga, kako bi javnost mogla pratiti cijeli tijek rasprave.


Na sjednici je većinom glasova prihvaćeno polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna grada Umaga za 2021. godinu koje je na prihodovnoj strani iznosilo 94,5 milijuna kuna, a u rashodima 95,2 milijuna kuna, što je u skladu s očekivanjima.


Većina vijećnika je prihvatila prijedlog rebalansa Proračuna grada Umaga, kojim će se omogućiti dovršetak izgradnje parkirališta i dječjeg igrališta na gradskoj rivi, čime će šetnica biti za još jedan korak bliža dovršetku i svom konačnom izgledu. Važno je napomenuti da je izgradnja omogućena iz ušteda ostvarenih na realiziranim projektima, nakon provedene javne nabave tijekom 2021. godine. Protiv te odluke o izgradnji parkirališta i dječjeg igrališta bila su tri vijećnika IDS-a te nezavisni vijećnici Paretić i Galović.


Nakon što je na prošloj sjednici izglasana izmjena Prostornog plana uređenja grada Umaga, prvi nakon 2004. godine, temeljem velikog broja zahtjeva građana, pokrenuta je nova Odluka o izmjeni i dopuni Prostornog plana grada Umaga. Na taj će se način građanima osigurati planski, a zajednici održivi razvoj grada. Većina vijećnika je glasala za takav prijedlog, dok su vijećnici IDS-a te nezavisni Paretić i Galović glasali protiv i suzdržano. Na sjednici je donesena Odluka o pokretanju postupka stavljanja van snage prostornih planova D.P.U. Savudrija i Zambratija zbog neusklađenosti sa zakonskom regulativom i stanjem na terenu, kako bi se građanima omogućio razvoj zbog navedenih razloga. Većina vijećnika je prihvatila navedeni prijedlog, dok su protiv prijedloga bili vijećnici IDS-a te nezavisni Paretić i Galović. Usvojeno je i Izvješće o stanju u prostoru za razdoblje 2017.-2020. godine.


Izglasan je Zaključak o utvrđivanju najboljih ponuditelja za kupnju građevnih čestica u gospodarskoj zoni Ungarija. Nakon višegodišnjih ulaganja u zonu Ungarija i uloženih preko 100 milijuna kuna, Grad Umag je stvorio sve uvjete za aktivnosti gospodarstvenika. Ističemo da su cijene bile povlaštene te nisu mogle biti niže od 10 Eura po m2. Od prihoda prodaje zemljišta očekuje se do 5 milijuna kuna koji će biti uloženi u zadnju fazu dovršetka izgradnje i ulaganja u gospodarsku zonu Ungarija.


Jednoglasno je prihvaćen prijedlog Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja gradske plaže Villa Rita, u kojem je komunalno poduzeće Komunela d.o.o. odabrano za koncesionara. Na taj se način želi zaštititi jedna od rijetkih prirodnih pješčanih plaža koja je namijenjena prije svega obiteljima s djecom upravo zahvaljujući njenim pješčanim karakteristikama i idealnom uvjetima za boravak male djece.


Usvojene su i Odluke o evidenciji komunalne infrastrukture, groblja i javnih parkirališta na području Umaga, usvojen je Plan djelovanja na području prirodnih nepogoda za 2022. godinu, usvojen je Zaključak o davanju suglasnosti na dopunu Statuta Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“ Umag i Talijanskog dječjeg vrtića „Girotondo“, usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Umaga te je predstavljeno Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Umaga za prvo polugodište 2021. godine.

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji