Icon home
Za poduzetnike
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag razvio 3D platformu kojom predstavlja projekte u okviru Plana razvoja Grada Umaga 2021.-2030.
Projekti
28.04.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za poduzetnike
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag razvio 3D platformu kojom predstavlja projekte u okviru Plana razvoja Grada Umaga 2021.-2030.
Projekti
28.04.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag nastoji svoj rad i trud čim više približiti svojim sugrađanima na što realniji i pristupačniji način. U proteklih je nekoliko mjeseci sve svoje snage i energiju uložio u razvoj proizvoda visoke tehnologije kojom bi svi projekti na području grada građanima bili što dostupniji, a dajući im pritom mogućnost davanja ideja, sugestija i mišljenja o svakom od projekata obuhvaćenih Planom razvoja Grada Umaga 2021.-2030. predstavljenih ovom 3D platformom.


Ovaj tehnološki novitet Grada Umaga na konferenciji za medije u srijedu 28. travnja 2021. godine predstavili su gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te direktor poduzeća Alt Digital d.o.o. Sebastian Santrač, u prijenosu uživo na službenoj Facebook stranici Grada Umaga ne bi li predstavljanje ove platforme bilo što dostupnije.


Naime, sukladno Zakonu o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH (,,NN" br. 123/17), navedeni se sustav temelji na načelima točnosti i cjelovitosti, učinkovitosti i djelotvornosti, odgovornosti i usmjerenosti na rezultat, održivosti, partnerstva i transparentnosti. Nakon donošenja Strategije razvoja Grada Umaga za razdoblje 2016. – 2021. u prosincu 2015. godine, Gradsko je vijeće u veljači 2021. godine donijelo Odluku o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Grada Umaga-Umago 2021.-2030. Planom razvoja bit će definirane posebne smjernice za provedbu strateških ciljeva iz dugoročnih akata strateškog planiranja, a isti će biti usklađen s nacionalnim planovima i prostornim planovima koji se donose na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini.


S obzirom na činjenicu da postojeća Strategija prestaje važiti potkraj 2021. godine te da Zakon jasno propisuje korake ka usvajanju novih strateških dokumenata, odnosno razvojnih planova, prilog navedenoj Odluci je i popis budućih investicijskih projekata, kao nastavak i kontinuirani slijed realiziranih investicija u prethodnih 10-tak godina.


Novom suvremenom 3D platformom želja je Grada Umaga, kao lokalne vlasti, prvenstveno detaljno prezentirati plan svih budućih projekata na vizualno jednostavan način, pružajući građanima uvid u što realnijem formatu. Osnovni cilj ove platforme jest komunikacija s građanima, koji će za svaki projekt biti uključeni svojim stavovima, razmišljanjima i prijedlozima. Svaki će zaprimljeni prijedlog biti putem sustava platforme upućen gradskim stručnim službama te uključen u analizu i obradu.


Na platformi se trenutno nalazi preko 50 projekata, od kojih potpuno novi samoodrživi kvart, nove područne škole u Svetoj Mariji na Krasu i Murinama, novi vrtić u Moeli, nova srednja škola, nogometni kampus s centralnim stadionom, Umaška promenada, nova gradska tržnica, gospodarska zona Ungarija, plaža Moela-Afrika te mnogi drugi.


„Mišljenje naših cijenjenih sugrađana od iznimne je važnosti, stoga smo osmislili i razvili ovu 3D platformu koja će nam omogućiti da jasno čujemo njihovo mišljenje, prijedloge i ideje, ne bi li upravo zajedničkim snagama, željama i sinergijom Umag učinili još razvijenijim, ljepšim i kvalitetnijim mjestom za sve nas“ naglasio je gradonačelnik Bassanese te nadodao: „Skrb o djeci i umirovljenicima, kao i osjećaj sigurnosti i zajedništva, vrijednosti su koje dnevno gradimo i koje nas čine ponosnim. Umag se nalazi u svojoj povijesno najvećoj fazi razvoja i rasta. Trebale su godine rada da ga pokrenemo, a jedino stabilnim i održivim razvojem možemo osigurati perspektivu i budućnost.“


Bassanese je ovim povodom pozvao svoje sugrađane da se aktivno uključe u definiranje osnovnih projekata i investicija u budućem desetogodišnjim razdoblju, da koriste ovu novu 3D platformu s ciljem stvaranja još boljeg i suvremenijeg Umaga.


Riječ je o svojevrsnom zajedničkom projektu građana i lokalne vlasti, odnosno svih onih koji žele graditi sustav budućnosti, a ujedno i preuzeti odgovornost za razvoj kvalitetnijih uvjeta života u našem voljenom Umagu.

3D platforma dostupna je na službenoj web stranici Grada Umaga (https://umag-2021-2030.volimumag.hr/), kao i službenoj Facebook stranici Grada Umaga (https://www.facebook.com/Grad.Umag.HR), a korisnici mogu u svakom trenutku imati uvid u trenutne i buduće projekte koje će se ažurirati u realnom vremenu svaki novim projektom. Na taj način Umažani imaju direktan uvid u realizacije i planove, kao i mogućnost sudjelovanja svojim sugestijama u nadogradnji i modifikaciji budućih projekata.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji