Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Brojni uspjesi učenika OŠ Marije i Line na državnim natjecanjima
Obrazovanje
16.05.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Brojni uspjesi učenika OŠ Marije i Line na državnim natjecanjima
Obrazovanje
16.05.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Usprkos nastavi na daljinu, brojnim samoizolacijama, naši učenici postigli su u tako teškim uvjetima iznimne rezultate u znanju i u sportu pa ih s ponosom predstavljamo. Ova školska godina bila je izrazito uspješna za naše učenike i njihove mentore.


U znanju su naši učenici osvojili devet prvih mjesta na županijskim natjecanjima iz različitih predmeta, a također su se iskazali dalje i na državnim natjecanjima.


Već tradicionalno osvajamo prva mjesta na državnom u poznavanju talijanskoga jezika, a to smo potvrdili i ove godine. Na županijskom Natjecanju održanom u našoj školi Emili Rubeša i Noemi Kovačić osvojile su 1. i 2. mjesto u kategoriji C, a Aurora Nikollaj 3. mjesto u kategoriji A. Na državno Natjecanje iz Talijanskoga jezika pozvane su Emili i Noemi koje su se natjecale u nekoliko vještina: slušanje s razumijevanjem, uporaba jezika, pisanje sastavaka te usmeno izražavanje. Na kraju prvo mjesto u kategoriji C osvojila je učenica Noemi Kovačić, 8. c, pod mentorstvom prof. Teje Kolarić Deklić, dok je Emili Rubeša, 8. b, pod mentorstvom prof. Jasenke Ružić osvojila 3. mjesto.


Ivor Sabadin, 7. e, pod mentorstvom ing. Marije Vojić i Albion Haxhijaj, 8. a, pod mentorstvom bacc. Valentine Veladžić osvojili su prva mjesta na županijskom Natjecanju iz Informatike. Učenici 6. razreda Leon Šimić i Karlo Šimić čiji je mentor Zoran Mamula, prof., osvojili su 2. i 3. mjesto. Na državno Natjecanje pozvan je Albion koji je osvojio 4. mjesto u Razvoju softvera.


Istaknuli bismo učenicu 8. d razreda Barbaru Jeger koja je osvojila prva mjesta na županijskim natjecanjima iz: Kemije, Hrvatskoga jezika (mentorica Valentina Sivak, mag.), Geografije (mentor Tonko Čikeš, prof.) i Biologije, a pozvana je na državna natjecanja iz Kemije i Biologije. Na državnom Natjecanju iz Kemije osvojila je 16. mjesto pod mentorstvom ing. Anite Pijak, a na Natjecanju iz Biologije 8. mjesto pod mentorstvom Dine Babića, mag.


Na županijskom Natjecanju iz Matematike Pablo Marinković, 5. a, osvojio je 1. mjesto pod mentorstvom mag. Maje Mirić, ali nažalost nije pozvan na državno. Njegovom rezultatu se jako veselimo.


Na županijskoj Vjeronaučnoj olimpijadi naša ekipa osmaša u sastavu: Anja Matković, Antea Gagula, Roko Sirotić i Mihael Vukojević osvojila je 2. mjesto pod mentorstvom vjeroučitelja Davora Mirkovića, mag.


Nakon osvojenog 1. mjesta na županijskoj razini natjecanja ekipa osmaša u sastavu: Ania Zornada, Vita Korać i Albion Haxhijaj pod mentorstvom knjižničarke Jelene Paić osvojila je 9. mjesto u znanju na državnom Natjecanju u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“. Deveto mjesto dijelimo s još jednom osnovnom školom, sveukupno se natjecalo četrdeset i osam osnovnih škola, od toga tri iz Subotice.


Ekipa djevojčica i dječaka gimnastičara umaškog ŠSD „Mladost“, nakon osvajanja naslova pobjednika na županijskom natjecanju školskih sportskih društava nastupile su na završnici u Osijeku. Dječaci su osvojili 1. mjesto, a djevojčice 3. mjesto pod mentorstvom prof. Dražena Lekšana i voditeljice Vedrane Gržinić, prof. Zlatni gimnastičari su: Oliver Galović, Manuel Matijašec, Dominik Bulić, Roan Vižintin i Filip Novak, a brončane gimnastičarke su: Antea Hanzl, Luna Kovačević, Franka Marić, Neva Novak i Matea Brozić.


Naša škola je po prvi puta bila domaćin izlučnog kruga međunarodnog natjecanja u poznavanju engleskog jezika HIPPO English Language Olympiad – English Without Borders (Engleski bez granica) u organizaciji udruge Hippo Global Association sa sjedištem u gradu Terni u Italiji.

Od ukupno sedamdeset i šest naših učenika, na državno natjecanje pozvano je njih osam, kako slijedi:

1. Josip Funtek, 4. c

2. Aurora Djidoda, 4. c

3. Sara Mađarac, 7. c

Mentorica: Tamara Kleut, prof.

4. Aristea Kozina, 3. a

5. Gabrijel Matijević, PŠ Bašanija

Mentorica: Alenka Banić Juričić, prof.

6. Ivano Malbašić, 5. b

7. Lara Pujagić, 5. b

Mentorica: Vesna Srdoč Lekšan, prof.

8. Marina Bošnjak, 5. c

Mentorica: Mirjana Rožina, prof.


Rezultati svih 50 država sudionica iz cijelog svijeta objedinjeni su te smo 3. svibnja saznali rezultate. Posebno nas se dojmio uspjeh našega učenika 4. c razreda Josipa Funteka koji je pod mentorstvom Tamare Kleut, prof., ostvario izravan plasman na listu Svjetskih finalista za kategoriju HIPPO1, osvojivši visoko 3. mjesto, što znači da ne sudjeluje na regionalnim kvalifikacijama za svjetsko finale. Dakle, učenik u pratnji mentorice putuje krajem rujna u Rim na Svjetsko finale.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji