Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag dodjeljuje 'nacionalne' stipendije do 5000€
Obrazovanje
05.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag dodjeljuje 'nacionalne' stipendije do 5000€
Obrazovanje
05.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Ne bi li privukao studente iz cijele Hrvatske, Grad Umag je i ove godine raspisao natječaj s rekordnim stipendijama do 5000€ godišnje za deficitarna zanimanja, a kojima se promovira politika promišljanja budućnosti i sigurnih javnih usluga za građane Umaga . Tako je za obrazovnu godinu 2023./2024. dodijeljeno ukupno 24 stipendije studentima s prebivalištem na području Republike Hrvatske koji su upisali studije za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Umag (medicina, sestrinstvo, predškolski odgoj, razredna nastava, matematika-nastavnički smjer, biologija-nastavnički smjer, informatika-nastavnički smjer, engleski jezik-nastavnički smjer, politehnika-nastavnički smjer, kemija-nastavnički smjer, geografija-nastavnički smjer, edukacijska rehabilitacija te socijalni rad), od kojih je 9 iz Umaga, 1 iz Brtonigle, 2 iz Splita i Virovitice te po 1 student iz Sesveta, Nuštra, Ogulina, Zagreba, Babine Grede, Bjelovara, Dekanovca, Vinkovaca, Ivankova i Skrada.


Posebnost umaških stipendija jest da su iste dostupne svim studentima s područja Istre i Hrvatske, a ne samo grada Umaga, uz uvjet da na području grada Umaga rade onoliko godina koliko su primali stipendije. Grad Umag će studentima nakon završetka studija i zapošljavanja u Umagu, kroz poticajne mjere bodovanja, omogućiti kupnju POS-stanova što predstavlja, uz postojeću mjeru besplatnih vrtića, demografsku politiku Grada Umaga koja osigurava perspektivu za mlade obitelji.


Osim navedenih stipendija, danas, 5. siječnja 2024. godine, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, zajedno sa svojim zamjenicima Florianom Bassanese Radin i Maurom Jurmanom, službeno je dodijelio i redovne stipendije, u rasponu od 1000 do 3000 €, a za studente druge i treće godine preddiplomskih i stručnih studija, studente 4., 5. i 6. godine integriranih (preddiplomskih i diplomskih), sveučilišnih studija, te studente 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih te specijalističkih diplomskih studija, kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu za zanimanja koja nisu kvalificirana kao deficitarna od javnog interesa za Grad Umag


Gradonačelnik je čestitao svim studentima te posebno istaknuo potrebu za stipendijama za deficitarna zanimanja koja su dio politike mladih, odnosno demografske i politike održivog društvenog razvoja grada Umaga.

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji