Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Umag: Stella Maris ubrzo dobiva i novouređenu prometnicu
Projekti
16.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Umag: Stella Maris ubrzo dobiva i novouređenu prometnicu
Projekti
16.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Nakon nedavne objave o rekonstrukciji sportske dvorane u Stella Marisu, ovaj dio grada ubrzo će biti bogatiji i uređeniji za rekonstruiranu prometnicu, koja predstavlja jednu od najprometnijih „žila kucavica“ grada Umaga, a posebice tijekom ljetnih mjeseci. Radi se o prometnici Umag-Savudrija koja je u ingerenciji i skrbi Županijske uprave za ceste. No, zbog važnosti same prometnice za grad Umag i na inicijativu Grada Umaga, uspostavila se uspješna suradnja sa Županijskom upravom za ceste te se pristupilo zajedničkom financiranju rekonstrukcije županijske prometnice Umag- Savudrija na trasi Stella Maris.


Investicijom rekonstrukcije navedene prometnice želja je podići razinu kvalitete, kao i sigurnosti prometovanja, kako za vozila, tako i za pješake. Nakon što je do sada u većini dovršena rekonstrukcija cijele trase županijske prometnice od Umaga do Savudrije, uz pomoć i sufinanciranje Grada Umaga, pristupilo se rekonstrukciji dijela prometnice koja prolazi kroz Stella Maris u duljini od oko 1 km.


Investiciju tešku 735.000,00 EUR većinom pokriva Grad Umag, i to iznosom od 500.000,00 EUR, dok ostatak od 235.000,00 EUR pokriva Županijska uprava za ceste Istarske županije. Projekt obuhvaća radove izvanrednog održavanja, odnosno cjelovitu obnovu kolničke konstrukcije uz zadržavanje postojećih horizontalnih elemenata trase, uz korekciju vertikalnih elemenata ceste. Projektom se planira i uređenje nogostupa uz desni rub kolnika, obnova prometne signalizacije i opreme te obnova elemenata sustava oborinske odvodnje, odnosno slivnika s izvedbom upojne građevine–infiltracije.


U zahvatu kao ugovorni izvođač sudjeluje gospodarski subjekt Cesta Pula d.o.o., dok stručni nadzor provodi gospodarski subjekt Učka Konzalting d.o.o., Pazin. Krajem tjedna se očekuje dovršetak svih radova te puštanje u promet ove trase u Stella Marisu.


Kontinuiranim projektima rekonstrukcije prometnica, želja Grada Umaga je osigurati što višu razinu sigurnosti prometovanja na području cijeloga grada te komunalnu opskrbljenost strateškom infrastrukturom koja okom nije vidljiva, ali je neophodna za daljnji razvoj grada Umaga.

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji