Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Međunarodni dan volontera: Dodijeljene zahvalnice Umažanima
Altro
05.12.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Međunarodni dan volontera: Dodijeljene zahvalnice Umažanima
Altro
05.12.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Međunarodni dan volontera, 5. prosinac, u Umagu je i ove godine obilježen svečanim prijemom volontera godine koje je Grad Umag tradicionalno nagradio prigodnim priznanjima. Tako je gradonačelnik Bassanese, zajedno sa svojim najbližim suradnicima, službeno primio ovogodišnje laureate te im u ime svih građana iskreno i od srca čestitao na doprinosu.


Ove su godine nagrade za volontere godine Grada Umaga otišle u ruke Saše Renko (Udruga Pružam ti ruku-Ti porgo la mia mano“), Danijela Maglice (ŠRU Olimpik) te Marija Šimata (GDCK Buje), koji je nažalost bio spriječen radi bolesti pa je nagradu preuzela jedna od članica GDCK Buje.


Saša Renko

Aktivna članica Udruge „Pružam ti ruku-Ti porgo la mia mano“, ponosna majka dvoje djece, Saša Renko s veseljem i entuzijazmom sudjeluje u aktivnostima udruge, aktivno pomaže te svojim doprinosom pomaže djeci s teškoćama u razvoju. Radionice u njenoj organizaciji su uvijek vesele i vedre, baš kao i naša Saša, a djeca je obožavaju. Uvijek spremna pomoći, vrlo je skromna, ali i izrazito empatična i marljiva, Saša Renko je vrlo bitna karika u lancu dobrote te primjer za cijelu našu zajednicu.


Danijel Maglica

Danijel Maglica je, kako kažu kolege iz Udruge Olimpik, osoba čija predanost i entuzijazam oblikuju udruge čiji je član i volonter. Svojim nesebičnim radom unosi energiju u svaku ekipu, a posebno kada je u pitanju dobrovoljno vatrogastvo.


Kao animator trčanja, pomaže Udruzi Olimpik s treninzima i utrkama te svojim zalaganjem otkriva članovima ljepotu trčanja i pozitivne učinke rekreacije. No, to je tek početak, jer je Danijel aktivan volonter i u Planinarskom društvu Planik, ali i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Umag – i to već 15 godina.


Danijel Maglica predstavlja ljubav, zajedništvo, sport i rekreaciju te svojim radom čini našu malu-veliku zajednicu boljim mjestom za život.


Mario Šimat

Volonter je Gradskog društva Crvenog križa Buje od 1. listopada 1996. godine, kada se uključuje u rad Crvenog križa kroz aktivnosti koje su bile usmjerene prema mladima. Od tada pa sve do danas neprekidno volontira već više od 20 godina. Mario Šimat isticao se prethodnih godina kao i u 2023. godini u provođenju gotovo svih programa Crvenog križa Bujštine na čitavom području djelovanja. Najveći interes iskazuje već dugi niz godina u programima usmjerenim prema mladima i za mlade. Najviše se iskazao u programu „Humanih vrednota“ gdje sudjeluje u aktivnostima priprema ekipa u okviru natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa te bilježi odlične rezultate i uspjehe na gradskoj, županijskoj i nacionalnoj razini. Aktivni je član timova prve pomoći koji vrlo često operativno djeluju u pružanju prve pomoći na različitim manifestacijama sportskog, glazbenog i kulturnog sadržaja. Posjeduje mnogobrojne međunarodne licence za izvanbolničko zbrinjavanje poput ITLS-a i BLS-a. Aktivni je član interventne jedinice Crvenog križa Bujštine gdje sudjeluje u kreiranju i ažuriranju sve potrebne dokumentacije koja je vezana uz djelatnost Pripreme i odgovora na katastrofe. Posebno se iskazao u aktivnom sudjelovanju za vrijeme kriza poput Covid-19, kao i ublažavanju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. U 2023. godini bio je jedan od koordinatora volontera u sklopu angažmana Crvenog križa Bujštine na utrci „Istria100 by UTMB“, ali i ovogodišnjeg Sea Star Festivala u Umagu. Aktualni je član Odbora i Skupštine GDCK Buje, kao i član Skupštine Društva Crkvenog križa Istarske županije. Dobitnik je brojnih priznanja dodijeljenih od strane Hrvatskog Crvenog križa, a nedavno je predložen za dodjelu Zlatnog znaka Hrvatskog Crvenog križa za neprekidni volonterski rad više od 20 godina.


„Volonterstvo jest najplemenitiji oblik empatije i podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naša zajednica može biti ponosna što vi, naši cijenjeni volonteri, činite Umag ljepšim i boljim mjestom za život“ naglasio je gradonačelnik prilikom uručivanja zahvalnica.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia