Icon home
Novità
Notizia selezionata
Svečanu proslavu Dana Grada Umaga uveličao i predsjednik Zoran Milanović
Manifestazioni
07.05.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Svečanu proslavu Dana Grada Umaga uveličao i predsjednik Zoran Milanović
Manifestazioni
07.05.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Ovogodišnjoj su svečanosti obilježavanja 6. svibnja, Dana Grada Umaga, prisustvovali brojni sugrađani i gosti, ne bi li na najljepši način u zajedništvu proslavili ovaj poseban dan. Ni loši vremenski uvjeti nisu narušili pozitivan duh i atmosferu koja je vladala tijekom ovog posebnog dana za naš Umag.


Jutarnji program započeo je na umaškom groblju gdje su položeni vijenci povodom 77. obljetnice oslobođenja i pobjede nad fašizmom, a potom i kod spomen obilježja svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.


U popodnevnim satima slijedila je tradicionalna Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga na kojoj je, uz brojne uvažene goste, prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Svečanost su već tradicionalno upriličili i predstavnici bratimljenih gradova Bratislava-Ružinov i Mussolente.


Program Svečane sjednice započeo je prekrasnim glasom naše istarske kantautorice Elis Lovrić, koja je hrvatskom himnom te svečanom istarskom pjesmom i službeno otvorila svečanost. Naknadno je dodatno obogatila program svojom jedinstvenom izvedbom „Sretno ti bilo“.


Prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Ivan Belušić. „Zajedničkim radom i promišljanjem mi stvaramo budućnost i mogućnosti za našu djecu i mlade, podižemo socijalni standard, potičemo gospodarski razvoj i komunalna ulaganja te dajemo bezuvjetnu potporu našim udrugama“ naglasio je Belušić.


Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese obratio se građanima te od srca im zahvalio na aktivnom sudjelovanju u stvaranju dodane vrijednosti grada te im ovom prilikom čestitao Dan Grada Umaga. Osvrnuo se na brojne projekte koji su u proteklih deset godina ostvareni na području Umaga, kao i o onima koji su u planu u narednom periodu.


„Dragi sugrađani, zajedno gradimo naš Umag, grad ustrajnosti, grad zavidne ljepote i neprocjenjive povijesti, no i grad koji budi nadu i daje sigurnost, grad koji hrabro slijedi svoj put i stvara nove standarde života. Sve je to Umag, sve smo to mi“ naveo je gradonačelnik.


Brojnoj se publici obratio i predsjednik Zoran Milanović koji je ovom prilikom svim građankama i građanima Umaga uputio čestitke povodom Dana Grada Umaga. „Nastavite raditi kao što ste radili do sada jer ste stvorili jedan od najugodnijih prostora za život u Europi“ u svojem je govoru Milanović poručio Umažankama i Umažanima.


Nakon uvodnih govora, slijedila je službena dodjela priznanja i zahvalnica.

Zahvaljujući iznimnom doprinosu razvoju grada, godišnje su nagrade Gradskog vijeća dodijeljene Zlatku Brusiću i Ekremu Kalenderu. Zahvalnice Gradonačelnika ove su godine otišle u ruke Franca Sodomaca, Marije Spajić, Edija Prodana, Mirjane Lovaković te Gjona Lekaja, dok je nagrada za životno djelo dodijeljena uvaženom profesoru Juraju Radovčiću.

Manifestaciju dodijele nagrada zaključio je Juraj Radovčić, koja se prigodnim govorom zahvalio gradonačelniku, Gradu Umagu i Gradskom vijeću Grada Umaga u ime svih nagrađenih.


Kulturno-zabavni program predviđen nakon Svečane sjednice, uz koncert i gastro ponudu, na žalost je morao biti otkazan radi loših vremenskih uvjeta. No, proslava mjeseca Grada Umaga nastavlja se gotovo svakim danom svibnja u okviru kulturno-zabavnog programa „Umag u maju“, uz brojne koncerte, izložbe, simpozije, predstave, predavanja te mnoge druge manifestacije za sve ukuse i generacije. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia