Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag domaćin 7. Dana UHPA-e
Altro
20.03.2024.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag domaćin 7. Dana UHPA-e
Altro
20.03.2024.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U Umagu su jučer, 19. ožujka 2024. godine, svečano otvoreni 7. Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija - najznačajniji godišnji skup turističkih agencija u Hrvatskoj koji se održava uz podršku Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice grada Umaga.


Hotel Residence Garden Istra Plava Laguna u Umagu bio je poprištem potpisivanja Ugovora o poslovnoj suradnji između Turističke zajednice Istarske županije i Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u sklopu projekta "Domaće destinacije godine", čiji je cilj razvoj novih specifičnih turističkih programa i jača promocija te destinacije, kao i povećanja turističke potrošnje.


Što se tiče same Domaće destinacije godine, to je projekt koji UHPA provodi sedmu godinu zaredom, nakon prošlogodišnje potpisane suradnje sa Splitskom-dalmatinskom županijom, ove je Istarska županija proglašena destinacijom godine. Cilj našeg projekta je povezivanje kako regionalnih tako i lokalnih turističkih zajednica s putničkim agencijama. Znamo da su turističke agencije one koje rade proizvode, one koje dovode goste i bitno je da se iz godine u godinu naše članice, a i druge agencije upoznaju s novinama koje se događaju u bilo kojoj destinaciji u Hrvatskoj, a ove godine ćemo se zalagati da što više promoviramo Istru. Svi smo mi svjesni značenja Istre za hrvatski turizam, koja je s 25% udjela na državnoj razini nositelj te važne gospodarske grane“ naglasio je predsjednik UHPA-e Tomislav Fain, koji je ujedno istaknuo da je na ovo trodnevno okupljanje u Umag došlo 120 putničkih agencija iz cijele Hrvatske koje će se u tom periodu raspršiti po cijeloj Istri kako bi što bolje upoznali turističke destinacije.


Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević predstavio je aktivnosti planirane u 2024. godini, te istaknuo kako će se Istra dodatno pozicionirati kao destinacija vrhunske ponude sa širokom paletom proizvoda, a osvrnuo se i na suradnju s UHPA-om.


Samoj svečanosti otvorenja 7. Dana Udruge hrvatskih putničkih agencija prisustvovali su mnogobrojni uglednici iz političkog i poslovnog života Hrvatske. U ime Ministarstva turizma i sporta nazočan je bio državni tajnik Josip Pavić, zatim župan Istarske županije Boris Miletić, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, glavni državni inspektor Andrija Mikulić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović i direktorica prodaje Plave Lagune Orieta Valković.


Pozdravnim govorom trodnevno druženje turističkih agencija i predstavnika istarskih turističkih zajednica otvorio je predsjednik UHPA-e Tomislav Fain. Uz domaćinski pozdravni govor gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea, nekoliko riječi su rekli i ostali sudionici.


Tijekom Dana UHPA-e sudionici će moći čuti i vidjeti niz prezentacija i panel rasprava o aktualnim temama, razgovarati s direktorima stranih predstavništava HTZ-a i pružateljima usluga te razgledati destinacije i turističku ponudu Umaga i Istarske županije.


Izvor: www.glasistre.hr/Grad Umag

Photos: Neven Jurjak / Zvonimir Guzić

expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia