Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag domaćin Županijskog stručnog vijeća ravnatelja Istarske županije
Educazione
03.06.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag domaćin Županijskog stručnog vijeća ravnatelja Istarske županije
Educazione
03.06.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Danas, 3. lipnja 2022. godine, u prostorijama OŠ Marije i Line Umag, održano je Županijsko stručno vijeće ravnatelja Istarske županije. U ime grada domaćina, prilikom svečanog otvaranja, prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese koji je sudionicima zaželio ugodan boravak u Umagu te ravnateljima predstavio najznačajnije projekte i ulaganja u školstvo i umaški obrazovni program.


Kao jedan od gradova osnivača osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, Umag svojim najmlađima nudi niz uvjeta i pogodnosti u okviru održivog osnovnoškolskog obrazovanja. Nastava se odvija u 8 zgrada, kako u samom centru, tako i u područnim školama u okolnim naseljima.


„Do današnjeg smo dana u Umagu rekonstruirali ukupno 5 zgrada/škola, izgradili smo novu školu u Petroviji, a s dolaskom jeseni započinje i dugo očekivana gradnja područne škole u Sv. Mariji na Krasu“ naglasio je gradonačelnik te dodao kako još nedostaje izgradnja škole u Murinama i dovršetak rekonstrukcije TOŠ Galileo Galilei.


Osim navedenog, valja napomenuti kako već više od 10 godina imamo organiziranu jednosmjensku nastavu i produženi boravak te besplatne udžbenike. Grad Umag sufinancira nastavnike u produženom boravku te, zbog problematike nastavnog kadra, za deficitarni kadar osigurava stanove. Nadalje, kao jedini grad u HR, pokrenuli smo izgradnju obrazovnog kampusa, koji će sadržavati jaslice, vrtić, osnovno školu, srednju školu, fakultet, dom za studente i đake, smještaj za profesore te prateće sportske objekte. Riječ je o jedinstvenom i zahtjevnom projektu koji podiže kvalitetu obrazovanja i ovisi samo o nama. No, to su ipak „samo“ zgrade. Fokus interesa društva i obrazovanja mora biti nastavnik/profesor, u smislu odnosa zajednice prema toj profesiji i zaštiti digniteta nastavničkog kadra kao i posloženost cijelog sustava koji cijeni i vrednuje poziv nastavnika kao temelj razvoja zajednice. Stoga čestitam svima vama koji ste izabrali biti onaj dio zajednice koji gradi, koji stvara, koji daje dio sebe, iako navedeno ponekad nije prepoznato“ zaključio je Bassanese. 

expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia