Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umaški izvrsni studenti svečano potpisali ugovore o stipendiranju
Educazione
17.02.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umaški izvrsni studenti svečano potpisali ugovore o stipendiranju
Educazione
17.02.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Umaški studenti nisu mogli ljepše obilježiti Valentinovo, doli svečanim činom potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2019./20. Tako su 14. veljače o.g. u Gradskoj vijećnici Grada Umaga gradonačelnik Vili Bassanese, njegova zamjenica Floriana Bassanese Radin te pročelnik Ureda grada Slaviša Šmalc, dočekali umaške studentice i studente poželjevši im puno sreće, rada i truda u daljnjem studiranju.


Na temelju provedenih javnih natječaja gradonačelnik Grada Umaga potpisao je ugovor o stipendiranju za akademsku godinu 2019./2020. s 35 studenata. Stipendije za izvrsnost dodijeljene su 33 studenata, a iznosi stipendija kreću se u rasponu od 5.900,00 kuna do 16.000,00 kuna. Potpora  za studiranje u iznosu od 10.000,00 kuna dodijeljena je jednom studentu. Novost u sustavu stipendiranja Grada Umaga su stipendije za deficitarna zanimanja od javnog interesa u iznosu od 30.000,00 koja je dodijeljena studentici urbanizma.


A, osim kriterija prema Pravilniku te izvrsnosti prosjeka ocjena, bodovi su studentima dodijeljeni i za postignuća u znanstvenom i stručnom području, sportu, umjetnosti i glazbenom stvaralaštvu na državnim i međunarodnim natjecanjima te za volonterski rad kojeg je Umag, prvi u Istri, uveo u bodovanje.


Stipendija «Niki Fachin», u ukupnom iznosu od 16.000,00 kuna, dodijeljena je Nikolini Vidović, studentici 2. godine diplomskog studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, tekstilni i modni dizajn, smjer kostimografija, Sveučilišta u Zagrebu, koja je ostvarila ukupno 45 bodova i zauzela prvo mjesto na listi prvenstva.


Prilikom svečanog potpisivanja Ugovora, gradonačelnik i suradnici su brojnim studentima zaželjeli puno uspjeha u daljnjem studiranju. „Kako je Isaac Newton rekao, to što znamo je kapljica, to što ne znamo je more. Vi ste, dragi naši studenti, karike društva koje smanjuju obujam mora, a povećavaju broj kapljica. Vi ste ti koji stvaraju budućnost te predstavljaju temelj razvoja obrazovanja u našoj zajednici. Zahvaljujući uzornim studentima kao što ste vi, koji kontinuirano podižu ljestvice kvalitete i vrijednosti naše zajednice, vidimo svjetliju i bolju budućnost obrazovanja i općenito budućnost naše zemlje. Hvala vam na vašem trudu, radu, na ustrajnosti u ostvarenju ambicija i snova. Hvala što ste ono što jeste, oličenje naše bolje i ispunjenije zajednice.“ u  svojem je govoru naglasio Bassanese.


Svjesni činjenice da je na tržištu rada u našoj državi sve veća potreba za djelatnicima deficitarnih zanimanja, Grad Umag je nedavno učinio iskorak te je, kao prvi grad u Republici Hrvatskoj, uveo stipendije od 30.000,00 kn za studente državljane Hrvatske, neovisno o njihovom mjestu prebivališta u RH. Drugi krug natječaja za dodjelu stipendija studentima na studijima za deficitarna zanimanja upravo je u tijeku te očekujemo da će ova demografska mjera svakako utjecati na poboljšanje kvalitete života, kako tih studenata i budućih djelatnika u Umagu, tako i cjelokupne zajednice. Studenti koji će biti obuhvaćeni ovom mjerom, po završetku studija, imat će obvezu najmanje pet godina živjeti i raditi u našoj zajednici. Kroz cijelo to vrijeme Grad Umag će im osigurati dodatne poticajne mjere, počevši od dodjele stana za vrijeme njihova rada tijekom svih 5 godina, pa do ostalih brojnih poticajnih mjera koje Umag već svojim građanima nad standardno omogućava. Time će se navedeni kadar motivirati da Umag odaberu kao svoj novi dom te u njemu ostanu živjeti i raditi.


Sredstva predviđena za stipendije u 2020. godini iznose ukupno do 500.000,00 kn.


Grad Umag kontinuirano provodi mjere u smjeru demografskog razvoja zajednice, kao i podizanje kvalitete obrazovanja u istoj. Poticajne mjere koje iz godine u godinu nudi, a pritom konstantno uvodeći nove mjere u smjeru još bržeg rasta i razvoja, a sagledavajući razvoj zajednice na višoj, makro razini, dokaz je da Umag ide u pravom smjeru te da želja za boljitkom nema granica. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia