Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Vrhunski tenis, atraktivan glazbeni program, izvrstan gastronomski užitak i sjajna promocija turizma na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open Umag
Sport
04.07.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Vrhunski tenis, atraktivan glazbeni program, izvrstan gastronomski užitak i sjajna promocija turizma na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open Umag
Sport
04.07.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Vrhunski tenis, atraktivan glazbeni program, izvrstan gastronomski užitak i sjajna promocija umaškog, istarskog i hrvatskog turizma – sve to obilježit će 32. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će se ove sezone održati od 22. do 31. srpnja. To jamče neki od najboljih tenisača svijeta, kao što su Španjolac Carlos Alcaraz, Talijan Jannik Sinner, Gruzijac Nikoloz Basilašvili, Danac Holger Rune te hrvatski reprezentativac Borna Ćorić, čiji je dolazak najavljen na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine, u Zagrebu.


“Uz ovakav zvjezdani sastav igrača na popisu prijavljenih sudionika možemo reći da nas u Umagu čeka vrhunska teniska priredba. Carlos Alcaraz je najveća teniska priča današnjice kad se govori o mladim igračima pred kojima bi trebala biti vrhunska karijera, a Jannik Sinner i Holger Rune idu s njim u istu rečenicu. Imat ćemo na turniru tri najveće mlade zvijezde današnjice, ali istovremeno igrače koji već kroje velike stvari u profesionalnom tenisu. Tu je i Gruzijac Basilašvili, lanjski finalist Indian Wellsa, sve bolji Argentinac Sebastian Baez, pobjednik Umaga 2016. Talijan Fabio Fognini, te naravno, naš Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić. Borna će dobiti pozivnicu za glavni turnir, a Umag mu je vrlo važan u povratku nakon ozljede. Nedavno je osvojio ATP Challenger u Parmi, što govori da se vraća u staru formu, pa vjerujemo da će u Stella Marisu biti među glavnim kandidatima za vrhunski rezultat. Sve zajedno, možemo najaviti fantastičan turnir”, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.


Dugogodišnja tradicija turnira Plava Laguna Croatia Open Umag već je dugo prepoznatljiva u teniskom svijetu, a ujedno je značajan promotor turizma. Organizator i glavni sponzor je Plava Laguna d.d. Predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas ovom je prilikom poručio: “Plava Laguna je prije svega turistička kompanija, želimo da se svaki naš gost osjeća dobrodošlo u svim našim smještajnim kapacitetima, pa tako i u ATP zoni te vas s veseljem pozivam, kako mi volimo reći, na naša igrališta za odmor”, rekao je Pujas, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora turnira te dodao: “Sport je veliki promotor turizma a ovaj turnir je prije svega veliki promotor Umaga, Istre i Hrvatske, a ono što mi radimo u Umagu je upravo događaj koji spaja turizam i sport. Zadovoljstvo najaviti da ćemo s televizijskim prijenosima i ove godine biti prisutni na svim našim važnijim emitivnim tržištima te će svi koji ove godine na žalost neće moći biti na tribinama Stella Marisa, kroz TV prijenose i digitalne streaminge moći uživati u ljepotama Umaga i tenisu. Vjerujem da će svi koji posjete Umag i naš Stella Maris Resort ove godine doista uživati kako u tenisu tako i u ostalom programu kojeg pripremamo. Posjetitelji će moći uživati i odličnom glazbenom programu te u simbolu umaške zabave Taste Istria zone, u kojoj će posjetitelji moći kušati vina 30-ak vinarija i proizvođača ostalih delicija iz Istre.”


Umaški ATP turnir i ove će godine biti sjajna spona sporta i turizma, s izravnim prijenosom u više od 140 zemalja svijeta. To ga ne čini samo izvrsnim teniskim, nego i promotivno važnim događajem.


„Umaški ATP turnir jedan je od najdugovječnijih velikih evenata u Hrvatskoj koji spaja turizam i sport. Biti dijelom ATP turnira nije mala stvar i ponosni smo da takav turnir imamo u Hrvatskoj. S druge strane, velike sportske manifestacije ujedno su i motiv dolaska u destinaciju. A vjerujemo da Umag i ovaj turnir donose Istri i Hrvatskoj dodatnu promociju diljem svijeta. Zato Ministarstvo turizma i sporta stoji uz ovaj turnir te ćemo i dalje njegovati suradnju na ovako velikom događanju”, istaknuo je Josip Pavić, poseban savjetnik ministrice turizma i sporta. S njime se složio i Dubravko Šimenc, specijalist za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednica „Ponosni smo i dugogodišnji partneri turnira, koji će i ove godine u Umag i Istru privući brojne sudionike i gledatelje, a u medijskom smislu našoj zemlji osigurati dodatnu vidljivost i promociju. Upravo je to okosnica naše suradnje s organizatorima turnira jer osnovni turistički proizvodi, poput sunca i mora, više nisu dovoljan motiv dolaska u destinaciju, već svi zajedno moramo kontinuirano raditi na stvaranju i plasiranju konkurentnih turističkih doživljaja, a Plava Laguna Croatia Open Umag, kao najstariji teniski turnir u Hrvatskoj, to svakako jest“.


Umag je ponosni domaćin ATP turnira od 1990. godine, a ujedno i velika podrška natjecanju koje iz sezone u sezonu gradi sjajnu tradiciju. „Grad Umag se i u ovogodišnjem srpnju pretvara u centar tenisa, zabave i gastro spektakla. Najprestižniji sportski event u Hrvatskoj promovira Umag diljem svijeta i čini ga jednom od najpoželjnijih destinacija za odmor. ATP Croatia Open od neprocjenjivog je značaja za naš grad obzirom da na najdirektniji način diže kvalitetu sporta u Umagu-gradu sporta, pozicionirajući ga visoko na ljestvici poželjnih sportskih destinacija, kako za profesionalce, tako i za rekreativce“, rekao je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.


Umag će i ove godine biti centar tenisa u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i 600 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te treći ITF turnir tenisača u kolicima, a nastavlja se i Road to Umag, serija turnira po Hrvatskoj koja svoje finale ima na umaškom turniru. Ovogodišnje izdanje ATP Umaga po prvi će puta pružiti svim zaljubljenicima u turnir potpuno digitalno iskustvo sudjelovanja kroz službeni WhatsApp chatbot kojeg omogućuje vodnjanski Infobip, vodeća IT kompanija u regiji i tehnološki partner turnira. Posjetitelji će tako preko WhatsApp chatbota dobiti potrebne informacije o turniru i igračima uz raznovrstan video sadržaj, imat će mogućnost kupnje ulaznica, sudjelovanja u nagradnim kvizovima i dr.


Novosti o turniru možete pratiti na društvenim mrežama turnira i na stranici www.croatiaopen.hr

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia