Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag nagradio svoje volontere i darivatelja krvi
Ostalo
07.12.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag nagradio svoje volontere i darivatelja krvi
Ostalo
07.12.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Ponedjeljak 6. prosinac je u Umagu protekao u nadasve svečanom tonu jer je, osim Svetog Nikole, obilježen dan posvećen volonterima i darivateljima krvi, ljudima koji nesebičnim djelovanjem čine zajednicu boljim mjestom.

U cilju podizanja svijesti i širenja volonterstva na području Umaga, a povodom Međunarodnog dana volontera koji se službeno obilježava 5. prosinca, Grad Umag je jedanaestu godinu zaredom nagradio svoje volontere. Tako je gradonačelnik Bassanese, zajedno sa svojim najbližim suradnicima, službeno primio ovogodišnje laureate te im u ime svih građana iskreno i od srca čestitao na doprinosu.


Ove su godine nagrade za volontere godine Grada Umaga otišle u ruke Tatjane Bakran, Janje Stikić, Timee Celić i mladog Damjana Jaguneca Semešija, dok je nagradu za darivanje krvi primio Ivan Sever, koji je krv darovao čak 50 puta.


Janja Stikić aktivno volontira u Odbojkaškom klubu Umag već desetak godina te, uz poslove domaćina, obavlja i poslove prijevoza igračica, a sudjeluje i u organizaciji svih domaćinskih utakmica prve lige. Janja svake godine aktivno sudjeluje u organizaciji tradicionalnog Međunarodnog odbojkaškog turnira povodom Dana Grada Umaga, u kojoj pokazuje neizmjerni smisao za organiziranost i kreativnost. Već dugi niz godina nesebično posvećuje veliki broj sati i dana Klubu te time pridonosi razvoju sporta kao važnog segmenta naše zajednice. Janja sve poslove koje preuzima obavlja odgovorno, vješto i kompetentno. "Čvrsta je stijena" na koju se članovi Kluba uvijek mogu osloniti.


Timea Celić aktivno volontira u Odbojkaškom klubu Umag već desetak godina. U 2021. godini je volonterski obavljala poslove prijevoza igračica na treninge, prijateljske i službene utakmice i turnire, sudjelovala je u organizaciji i provođenju svih domaćinskih utakmica prve lige, pritom obavljajući poslove higijeničara. Sportski klubovi često nemaju dovoljno ljudstva za organizaciju i provođenje svojih programa, radi čega su volonteri kao Timea od presudne važnosti za uspješno funkcioniranje Kluba. Bez Timee i ostalih volontera, tih velikodušnih ljudi „iz sjene“, mnogo toga bi bilo puno teže ili čak neizvedivo, zbog čega je ona za zajednicu neprocjenjiva.


Tatjana Bakran preuzima vodstvo Udruge krajem 2019. godine te svojim radom nastavlja promicati vrijednosti koje Udruga gaji od samog osnutka. Udruga je u to vrijeme imala uređen i opremljen prostor, a kojeg je Tatjana dodatno uredila i oplemenila. Tatjana je svojim primjerom potaknula nove i stručne volontere za rad u Udruzi, što je rezultiralo pružanjem novih usluga djeci i roditeljima. Vedra i odgovorna osoba, uvijek nasmijana i spremna pomoći, Tatjana se rado uključuje i u sportske aktivnosti, što dodatno uveseljava mlade korisnike.


Damjan Jagunec Semeši se u rad Crvenog križa uključuje prije gotovo 3 godine i od tada aktivno i nesebično pomaže svima oko sebe. Aktivno se bavi edukacijom djece i mladeži za pružanje prve pomoći, promiče važnost volonterstva u zajednici, važnost darivanja krvi i zdravstvene preventive. Vrlo je diskretna i povjerljiva osoba na koju se svi uvijek mogu osloniti. Njegovo se ime može pronaći u gotovo svakoj aktivnosti koje provodi GDCK.


„Volonterstvo, kao i čin darivanja krvi, predstavljaju najplemenitije geste empatije i podrške. Siguran sam da ovim festivalom dobrote šaljemo poruku svim građanima da svojim dobrim djelima doprinose zajednici, jer moramo znati da vrijedimo toliko koliko dajemo drugima. Koristim prigodu da zahvalim svim volonterima koji dio sebe poklanjaju drugima, a pri tome prenose osjećaj sreće i humanosti. Čestitam svima od srca Dan volontera!“ naglasio je gradonačelnik prilikom uručivanja zahvalnica.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji