Icon home
Novosti
Odabrana novost
„Umagični blagdani“ nude ugodnu božićnu atmosferu uz niz evenata
Manifestacije
29.11.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
„Umagični blagdani“ nude ugodnu božićnu atmosferu uz niz evenata
Manifestacije
29.11.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Jedanaesto izdanje tradicionalne umaške božićne manifestacije „Umagični blagdani-Natale Umagico“ ove će godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, nuditi ugodnu božićnu atmosferu te svojim sugrađanima od 3. prosinca 2021. godine, pa sve do 06. siječnja 2022. godine, ponuditi niz evenata koji će zasigurno zadovoljiti sve ukuse.

Umagična bajka u organizaciji Grada Umaga, Ustanove Festum, Turističke zajednice grada Umaga, Zajednice Talijana Umag te UPT-a–Università Popolare Trieste nudi bogat program prilagođen „novom normalnom“, od glazbe uživo, kazališnih predstava, izložbi i kino projekcija.


Veći dio ovog adventskog programa odvijat će se na Umagičnom trgu, Trgu 1. svibnja, uz niz lokalnih bendova koje će tijekom jutra protkati umašku atmosferu zabavnim tonovima. Bit će tu grupe Pop Gunz, Vervet, Gordan Gregurović & The Band, Goran Griff & Bullea Folk, Febra, Malvatubes, The Molly, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, a u Novu će nas godinu prvoga jutra prekrasnim repertoarom uvesti grupa New Avenue. Božićni koncert predviđen je za subotu, 11. prosinca u Umagičnoj dvorani-Kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“, gdje nam je Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići priredio koncert za pamćenje, a koji će dodatno obogatiti njihovi gosti, klapa Lungomare i Angelica Zacchigna. Badnja će večer biti popraćena izvrsnom grupom Etiènne & Tempera band na Umagičnom trgu, koja će nas zabavljati fantastičnim zabavnim repertoarom.


Umagične će blagdane 26. prosinca dodatno obogatiti tradicionalna utrka HO HO HO Run u organizaciji SRD Olimpik, koja će okupiti sudionike željne sporta i rekreacije, zabave i druženja. Start će popratiti muzičari energičnog Brass band-a Vižinada, koji će nakon utrke nastaviti zabavljati sve sudionike i navijače na Umagičnom trgu.


Kazališne predstave, koje će nas zasigurno oduševiti tijekom Umagičnih blagdana, su dječja Božićna predstava „Istarsko blago bake Mraz“ na Umagičnom trgu, kao i „Siciliano per caso?“ i „Oltre il volo“ u Umagičnoj dvorani.


Umagična dvorana ove će godine tradicionalno ugostiti naše prekrasne baletanke Plesnog centra „Carlotta Grisi“ koje su ove godine, 19. prosinca, pripremile balet „Orašar“ posvećen voditelju Nicolaeu Vascu koji je nedavno prerano napustio ovaj svijet, ostavivši za sobom neizbrisivi trag baletne ljepote i kulture kojim je u dugogodišnjem radu u našoj zajednici, obavio naš grad.


Izložbeni program također će biti za sve ukuse i generacije. Tako se izložba jaslica autorica Nerine Gašperini Savian i Slavice Renko te „Terra Umagica“ autora Giancarla Stivala svečano u crkvici Svetog Roka otvara u petak, 3. prosinca u 19:00 sati te ostaje otvorena do 6. siječnja 2022. godine. U utorak, 14. prosinca, u MMC galeriji Grada Umaga bit će otvorena izložba Gianfranca Jannuzza, dok će u subotu, 18. prosinca u 18:00h u MMC-u POU Umag biti otvorena tradicionalna izložba 12 odabranih fotografija naših sugrađana za Kalendar Grada Umaga 2022.


Ujedno, kino program u Umagičnoj dvorani nudi niz vrhunskih filmova visokorangiranih na svim ljestvicama pozitivnih kritika i gledanosti u svijetu. Stoga, ni kino za male i velike u prosincu neće izostati.


Ovogodišnje jedanaesto izdanje Umagičnih blagdana građanima će ponuditi ponešto zabave, glazbe, plesa, umjetnosti i kulture, filmskih uradaka, svega pomalo, a u skladu s „novim normalnim“, u nadi da ćemo već sljedeće godine bez zadrški i briga, opušteno moći ponuditi Umažankama i Umažanima tradicionalne adventske kućice s bogatom gastro ponudom, popraćenom vrhunskim glazbenim programom i dugo iščekivanim dočekom Nove godine. No, nemojmo se obeshrabriti, dođimo u centar grada tijekom prosinca i ove godine te uživajmo u ovogodišnjem šarolikom programu!

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji